Kupione Studenckie auto do 3500 Euro. Pomożecie?:)

08 Mar 2009, 23:58

Dobry wybór tego samochodziku. Życzę wszystkiego najlepszego :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

09 Mar 2009, 01:35

mam cichą nadzieję, że uda się go kupić za 10 max 11:) oraz druga dotycząca jego wyposażenia;p ale to taki sweet dream raczej...
ale jak go kupie nawet za 12, to bedzie sianko na poprawe audio, wymiane wszsytkiego co trzeba, ew. fele, gumy, no i coś tam się na bank jeszcze znadzjei:DDDD
jakiś zderzak od ST albo coś... byle do jutra, będe wiedział co i jak w końcu
jak czegoś się dowiem, to napisze:)
kuflik
Początkujący

09 Mar 2009, 14:35

wiec autko super piknie i wogole, ale kobita wraca z niemiec za 3 tygodnie.....
więc chyba będe się nadal rozglądał, a może się coś trafi:) szkoda było by tracić 3 tyg. poszukiwań na marne.
Więc szukam dalej:)
kuflik
Początkujący

09 Mar 2009, 16:46

no mozna szukac ale jak przez te 3tygodnie nic ciekawego nie znajdziesz to bral bym tamta :) a co do fiesty to moze starszy model np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Mar 2009, 17:48

oj nie... ta fiesta mi się niesamowicienie podoba:)

dzis uruchomiłem trzy kanały pozyskania fajnego auta;) zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie.
zabieram się za szukanie( powinienem się uczyć...)

jeszcze jedno pytanie;) czy renault jest faktycznie tak kiepskie jak o nim wielu mówi, czy to tylko taka plotka z przeszłości?
kuflik
Początkujący

09 Mar 2009, 18:23

no powiem ci ja obecnie niewiem czy bym kupil francuza bo slysze dosc duzo opini ze auto jest tragiczne ale znam paru ludzi ktorzy nimi jezdza troche czasu i niewiem czy narzekaja ale wiem ze jezdza
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Czy wciąż opłaca się sprowadzać auta z zagranicy?
    Wraz ze spadkiem dostępności i wzrostem cen samochodów, zarówno nowych, jak i używanych, wielu kierowców szuka możliwości sprowadzenia wymarzonego auta z zagranicy. Na drodze do udanego zakupu mogą stanąć ...

10 Mar 2009, 12:57

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jade zobaczyć dziś:) zawsze mi się mazdy podobały;) przy tym przebiegu nie powinno byc żadnych śladów zużycia, zgodził się jechać do mechanika znajomego. dobrze myślę, że ten przebieg to pikuś dal takiego auta?
kuflik
Początkujący

10 Mar 2009, 14:28

no powiem dobry wybor mazdy dobre,rzadko kiedy sie psuja i cena troszke za wysoka ale do negocjacji :) co do przebiegu to moze byc roznie bo troszke za malo przejechane ale moge sie mylic ale niewiem czy to zauwazyles: CENA DO NEGOCJACJI!!! W najbliższym czasie trzeba będzie wymienić poduszkę pod skrzynią biegów (ok.250zł z wymianą) i wahacze w tylnym zawieszeniu (ok. 650zl z wymianą - komplet). no jak chcesz kupic to cene przynajmniej zbic do 13000 a moze pomyslal bys nad takimi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2009, 14:50

najważniejsze, że zgoda na jazde do mechanika:) nawet zalecenie, facet powiedział, że na tyle na ile mechanik wyceni wymiane tych części, o tyle ucinamy cene! więc gitara:) jade dziś obadać wstępnie, a jak wszystko mi się spodoba, to jutro na kanał jedzie.
Jedyny problem, to brak zamienników tylnych wahaczy;/ bo gadałem ze znajomym od części, ale mówi, żeby się nei przejmować, bo pewnie coś się dobierze:D

z tego co podałeś- ta stara za stara i mi sie nie podoba;) a ta srebrna śliczna, ale daleko troche i przebieg ma już powyżej 150. a co do przebiegów to mam spory problem, nie wiem jaki przebieg jest akceptowalny.. obecne ma 240 000 i śmiga, zakładając, że robie 15000 rocznie, to nawet takie z przebiegiem 170 powinno dać rade, dobrze kombinuje?
kuflik
Początkujący

10 Mar 2009, 14:59

no spoko a co do przebiegu to powinna dac rade bo to wkoncu mazda 8)
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2009, 17:07

a do czyjego mechanika pojedziesz. Swojego czy handlarza?
Joter
Aktywny

10 Mar 2009, 19:28

zawsze do swojego:)
więc oglądałem autko, używane na co dzień, więc w środku jakieś śmieci, wózki i inne pierdoły. Blacha w idealnym stanie, o na plus. silnik nie myty, brak wycieków. faktura na rozrząd przy 106tys km, olej plus filtry robione w styczniu 2009. wygląda wszystko cacy w sumie. kierownica nosi minimalne ślady zużycia, wytarta trochę na godzinie 7. pewnie tam trzymał rękę;p pozycja do przemyślenia. Tata mówi, żeby jednak szukać mniejszego ale młodszego niż 2000.. więc musze nad tym pomyśleć poważnie.
p.s. opony zimowe do wymiany na przyszły sezon, letnie niemal nówki, jeden komplet felg.

rozglądam się dalej, ale słabiej, bo w piątek egzamin.....
kuflik
Początkujący

10 Mar 2009, 19:38

a co powiecie na [link do oferty na Allegro wygasł]

wyglada suuuuper! chyba pojade go sprawdzic
kuflik
Początkujący

10 Mar 2009, 19:39

no tak opisujesz i wsumie to troche by czabylo wlozyc w to autko wiec moze jakies inne tak jak twoj tata ci doradza
Barol
Awatar użytkownika

10 Mar 2009, 19:40