Kupno 1. auta

22 Paź 2009, 22:47

Po pierwsze chciałbym się przywitać. Po drugie pragnę zaznaczyć, że zapoznałem się z podobnymi tematami co nie zmienia faktu, że pragnę sięgnąć Waszej porady.

Planuje zakup pierwszego samochodu. Fundusze, którymi dysponuje to jakieś 2tyś Euro (prawdopodobnie samochód będę sprowadzał z De - btw. czy uważacie, że jest to opłacalne?). Do rzeczy. Moje umiejętności jazdy samochodem sprowadzają się do tego co wyniosłem z kursu, czyli oscylują w granicach możliwości prezentowanej przez stawonogi. Zdaje więc sobie sprawę, że będę się uczył na tym samochodzie :roll: . Mimo to chciałbym mieć ładniutki samochodzik, choć zapewne Polonez byłby bardziej adekwatny (jest ciężki więc trudniej się nim zabić a i jak się zarysuje to nie żal).

Na liście moich potencjalnych kandydatów pojawiły się:

Toyota Celica
Mazda 323
Mazda MX3
Hyundai Couple
Fiat Couple

Nie będę ukrywał, że zależy mi na tym, żeby samochód mi się podobał. Teraz pozostaje mi wybrać taki model co się nie psuje, pali tyle co zapalniczka a części do niego rosną na drzewach :wink:

Chciałbym, żebyście zweryfikowali informacje jakie otrzymałem o ww.
Mazdy- części bardzo drogie, nie będzie mnie stać na taki samochód
Fiat Couple- zawodny
Czy rzeczywiście jest taka różnica między częściami do Mazdy a np. Opla Astry?
Czy lepsze jest młodsze auto z większym przebiegiem czy starsze z mniejszym? -tak ogólnie bo wiadomo, że to zależy od szczegółów.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Blaze, 23 Paź 2009, 15:36, edytowano w sumie 1 raz
Blaze
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

23 Paź 2009, 10:25

1. FIAT COUPE!
Fiat Coupe zawodny? :???: Ty chyba to wyczytałeś w Bravo Girl :neutral:
Ale do rzeczy. Licząc że euro stoi 4,19 to będziesz miał kasy ok 8tyś zł.
Fiat Coupe nie będzie dobrym samochodem jeżeli dopiero co zdałeś prawko. Dlaczego? A to dlatego że w FC jest bardzo słaba widoczność... Nawet lusterka są zrobione dla urody a nie dla widoczności jak to specjaliści stwierdzili... Auto sportowe więc jeśli chciałbyś wygodnie pojeździć to nie bardzo FC :)
Za 8 tyś ciężko o dobre FC.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

O ładne i dobre FC nie łatwo... Najlepiej jak kupisz wersje z silnikiem 1.8 najmniej pali, jest dość dynamiczna.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dragster JET CAR PREDATOR
    Francuski samochód Jet Car Predator ma aż 6000 KM i silnik odrzutowy. Poniżej przedstawiamy specyfikację techniczną. Nazwa : Dragster JET CAR PREDATOR Silnik : Amerykański Turbojet z samolotów myśliwskich. Typ ...