Kupno A4 B6 1.8T

05 Paź 2020, 22:00

Witam
Od jakiegoś czasu poszukuje jakiejś fajnej a4 b6, silnik 1.8t, siedzę na ogłoszeniach już troche czasu no i wreszcie coś ciekawego się pojawiło
[link do oferty na Olx wygasł]

Nie jestem jakoś super doświadczonym gościem, więc pytam was co sądzicie o ogłoszeniu, może rzuca wam się coś w oczy co dyskwalifikuje to autko, czy może po prostu zpoliczkujcie mnie za ten post, bo jeśli wizualnie się podoba to jechać sprawdzić go mechanicznie na jakiejś stacji i brać jeśli będzie ok? :D
Fanboy4kółek
Obserwowany

08 Paź 2020, 08:56

Mi się rzucają w oczy źle spasowane elementy jak czyli szczeliny między nimi, odbicie światła itd. co może wskazywać na jakieś przebyte kolizje. Nie do końca wszystko się zgrywa. Widać ze auto modyfikowane i tu nie wiadomo bo po zdjęciach nie dowiesz się jaka miało dokładnie przeszłość. Tym bardziej nie posłuchasz silnika i nie zobaczysz jak się prowadzi.

Samochody z tymi silnikami były bardzo chętnie modyfikowane przez kierowców bo uchodziły z pancerne. Jest to bardzo dobra konstrukcja ale znaleźć dobre auto z takim silnikiem to niestety jak szukanie igły w stogu siana.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Paź 2020, 10:08

180 konnych 1,8T w tym modelu nie było czyli to jest 150 albo 163 bodajże po chipie.. czyli sporo sobie życzy za taką wersję ze zwykłym wyposażeniem.
Warto zerknąć na licznik wyświetleń - sporo i nadal wisi.
Obejrzeć można ale jak blisko, daleko bym nie jechał.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2020, 22:01

demirbiras napisał(a):Warto zerknąć na licznik wyświetleń - sporo i nadal wisi.

Bo za taką cenę musi się trafić konkretna osoba a w Polsce jest masa Januszy gdzie obstawiam że sprzedający na pewno już miał telefony typu "Panie daję 11tysięcy i dzisiaj jestem".

Rokiko napisał(a):Mi się rzucają w oczy źle spasowane elementy jak czyli szczeliny między nimi, odbicie światła itd

M.in. gdzie te żle spasowane elementy?
Przy srebrnym lakierze nawet przy oryginalnym lakierze czasami na zdjęciu może wyjść kilka różnych odcieni,taki już jego urok,tak samo można powiedzieć że srebrny to praktycznie najgorszy lakier do dopasowania.

Moim zdaniem ogólnie auto wygląda na zadbane i jeśli faktycznie użytkowane tylko okazjonalnie czytaj w weekendy to nie powinno być zmęczone życiem zresztą cena mała nie jest.
Jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Paź 2020, 20:21

o z Danii... :lol: a VINa masz?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już osiem wersji MINI dostępnych z napędem na cztery koła
    Wraz z trafiającym do sprzedaży w marcu nowym modelem MINI Paceman, oferta wersji MINI z napędem na cztery koła powiększy się do ośmiu, łącznie z dwiema wersjami John Cooper Works. Auta MINI od zawsze oferowały kierowcy niezrównaną ...
    Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...