Kupno Alfy Romeo za jaką cene warto?

07 Paź 2013, 19:34

Witam może jest pełno takich tematów tylko mi zależy na jak najświeższych info.
Zastanawiam sie nad kupnem AR 156 pierwszej generacji w silniku jtd. Chciałbym sie dowiedzieć w jakich cenach szukać alfy w najlepszym stanie po ile chodzą na rynku godne zaufania i wydania pieniędzy.
Wiem że podobno są awaryjne ale jak to się mówi jak się dba o wszystko to będzie bez problemu. Wiekszość znajomych mi odradza kupno z powodu że są awaryjne wiekszość to nigdy nie jeździła ale znajomy mechnik tez mówi ze lepiej nie kupowac. Ale i dalej są chęci do alfy. Więc chciałbym jak najświeższe info na temat za ile warto poszukać godnej uwagi AR 156 w jtd? ok 5-6 tyś warto szukać? Ile mniej więcej kosztują części które się najcześciej psują m.in wahcze? Jak z innymi podzespołami? elektryka? czytałem wiele różnych opini i są podzielone.
fredixx
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto
Prawo jazdy: 05 12 2012
Auto: Opel Astra f 1,4 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

09 Paź 2013, 17:32

Może nie 156 ale niedawno kupiłem 166 w dieslu jestem mega zadowolony wcześniej miałem 8 szt.156 jtd,ts-y,lpg w podobnych cenach sprzedawałem w jakiej Ty szukasz

Odnośnie tematu za swoja obecną dałem 3800pln zawias do roboty,pestka,lewy próg do roboty,pestka kosmetyka dwudniowa i bella śmiga jak szalona i super wygląda, pierwsza sprawa jednostki jtd są niezniszczalne także się nie bój,kolejna korozja podwozia każda ma jakieś korniki jedna w mniejszym stopniu inna w zaawansowanym sprawdź przed kupnem zawias jak już ktoś sprzedaje na pewno bedzie do roboty miałem 8 alf i wiem jak to sprzedający czarują reszta się dopracuje ale jesli ciągnie cię tak do marki AR na pewno dasz sobie radę po kupnie.

Alfa ROMEO TO SAMOCHÓD KTÓREGO TRZEBA CZUĆ ROZUMIEĆ I .....WYBACZAĆ
tomrkar
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 0- 0-2002
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Paliwo: Diesel

09 Paź 2013, 17:51

to rozumiem 166 za 3800? to dosyć tanio ;p bo jak przeglądałem to po więcej chodzą:)

A jak utrzymanie i z cześciami na cenowo ? chciałbym jak najświeższe info :) przykładowe cześci np dosyć kruche na nasze drogi zawieszenie wielowahaczowe itp?

I czy warto za te 5-6 tyś szukać zeby się nie wkopać porządnie? wiadomo że będzie cos do roboty w uzywanym aucie ale żeby nie włożył dodatkowych 2 tyś do remontu ;p
fredixx
Nowicjusz

09 Paź 2013, 18:00

[link do oferty na Allegro wygasł]

Części powiem zadowalające cenowo jak do innych aut

[link do oferty na Allegro wygasł]

tragedii nie ma
tomrkar
Nowicjusz

09 Paź 2013, 18:04

ok dzieki :)

A tak przyglądając sie miedzy 145, 156, 166 chociaż troche duża jest , są jakieś róznice oprócz samych bud silników tych modeli? Jak wypada 156 na tle 166?
fredixx
Nowicjusz

10 Paź 2013, 11:19

145 miała moja żona 1.4 TS jeździło to jakoś małe lecz zrywne
co do 166 jest na pewno cięższa od 156
2,4 jtd 136KM w 156 lepiej sobie radzi

budy wszystkie podatne na korozję jak bedziesz kupował to podłoga progi podłuznice nadkola nadwozie jest w ocynku także jest ok tylko spód gnije no i czasami na podszybiu od strony dachu pojawiają się pęcherze jak bedziesz miał jakiś okaz na oku podeslij tu linka chetnie pomoge w ogledzinach wizualnych pozdro tomek
tomrkar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...

10 Paź 2013, 16:07

Okej dzięki wielkie :)

Napewno skorzystam w przyszłości z porady jak bedę kupował alfe:) myśle że może znajde cos ciekawego jeszcze przed końcem roku albo w najgorszym wypadku poszukam po nowym roku :)
fredixx
Nowicjusz