Kupno Auta - 35 tyś

10 Kwi 2013, 15:01

Witam mam dylemat nt. kupna auta. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 35 tyś może ciut więcej.

Wyposażenie nie będę wypisywał bo wyposażenie sobie dobiorę jakoś, chodzi mi głównie o markę no i jaki silnik wybrać .

Nadmieniam, że zawsze jeździłem dieslem i chyba na diesla bym się skusił. Potrzebuję auta dużego, kombi, ewentualnie VAN, autem będę jeździł 2-3 tygodniowo krótkie trasy w mieście, z 1 raz w tygodniu trasa koło 80 km i około 1 razy w miesiącu trasa około 450 km + różne nieplanowane i okazyjne wyjazdy.

Raczej nie chciałbym kupować Audi i VW, nie ma jakiegoś konkretnego powodu, dużo tego jeździ i tyle. Stylistycznie podoba mi się Mondeo MK IV i Mazda 6 od 2009r (tu bym musiał raczej te "ciut" dołożyć). Interesowała by mnie moc silnika około 130-140KM.
tomkow81
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 09 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

10 Kwi 2013, 15:06

A może Alfa 159 jtd? Ponoć najlepsza Alfa do tej pory, bogate wyposażenie,niezły komfort plus stylistyka. Ale to Mondeo, hmmm nie zły pomysł :) .
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg

10 Kwi 2013, 18:02

może Volvo V70 II D5, 2.4 litra i 180KM, duże, bezpieczne i bardzo wygodne.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

10 Kwi 2013, 18:58

Zgadzam się jak najbardziej. Model Alfy 159 to wziąć nietuzinkowy samochód. Silniki JTD bardzo dobre i ekonomiczne. Za takie pieniądze można wybrać naprawdę ładną wersję ze skóra i innymi bajerami. Osobiście uważam, że w cenie do 30-35 tysięcy nie ma ładniejszego samochodu z zewnątrz i wewnątrz.
baja88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 03 2007
Auto: -
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...