REKLAMA
Witam. Przymierzam się do zakupu swojego drugiego samochodu, aktualnie poruszam się po dolnośląskich drogach Lanosem z 99 roku, który najlepsze lata ma już dawno za sobą. Przyszedł więc czas na zmianę i szczerze powiem, że moja wiedza motoryzacyjna nie pozwala mi na efektywne poszukiwania samochodu(Benzyniak), tak więc prosiłbym o porady.
Po pierwsze nie jeżdżę dużo, praca i sklep ok 60km dziennie + wypady weekendowe zależnie od pogody +/- 100 km w miesiącu.
Po drugie, zależy mi aby auto było w miarę przestronne i pakowe, oczywiście nie mam tu na myśli suva, ale też nie chce aby jakikolwiek większy bagaż wymagał karkołomnych kombinacji przy przewożeniu.
Po trzecie i najważniejsze, spalanie. Lanos pali jak smok, ok 11/12 litrów na setkę i szukam czegoś mniej paliwożernego.
Po czwarte, auto ma mieć poduszki powietrzne i klimatyzację manualną, nic innego mnie nie interesuje,dodatkowe wyposażenie ma drugorzędny plan.
Po piąte, mam mierne pojęcie o motoryzacji i liczyłbym, że auto będzie w miarę tanie w eksploatacji i naprawy nie będą horrendalnie drogie ze względu na części.
Kwota: Max. 15 tys zł