Kupno auta i wspolwlasciciel

25 Sie 2010, 21:59

Witam. Moze byl juz taki temat, ale naprawde nie mam czasu tego szukac i pilnie potrzebuje pomocy. Otoz dzisiaj bylem obejrzec samochod i umowilem sie z gosciem ze jutro po niego przyjezdzam i go kupuje. Samochod ten ma byc zarejestrowany na mnie i na ojca jako wspolwlasciciela (jak chyba wiadomo chodzi o znizki). Pytanie najwazniejsze jest takie, czy na umowie K-S musze byc ja z ojcem, czy moge wpisac tylko siebie a pozniej jakos wbic ojca w dowod? Autko jest zarejestrowane w moim miescie, czyli tablic nie musze zmieniac. Naprawde prosze o szybka i dokladna odpowiedz.

Pozdrawiam
Louiz
Louiz
Nowicjusz

Miejscowość: zawiercie

25 Sie 2010, 22:06

Louiz napisał(a): czy na umowie K-S musze byc ja z ojcem

Najlepsza sytuacja kiedy od razu bedziecie wpisani do umowy kupna-sprzedazy razem..
Louiz napisał(a):czy moge wpisac tylko siebie a pozniej jakos wbic ojca w dowod?

Jakos tzn. jak ..Nikt Ci na piękne oczy starszego nie dopisze.Będziesz musiała pozniej robić darowiznę lub cos w tym rodzaju.Pamiętaj tez ze w WK nie dostaniesz prędzej DR dopoki nie pokazesz im ze masz opłacone OC.A w Twoim przypadku skąd wtedy weżniesz znizki.Suma sumarum najlepsze wyjście wpisać od razu osobę która ma znizki i wtedy Ty tez z tego korzystasz... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014