Kupno auta od handlarza. Auto z Holandii

18 Mar 2013, 18:20

Witam nie wiedziałem gdzie ten temat dodać , dlatego proszę o wyrozumiałość.
Mam zamiar kupić Citroena Berlingo 1.9 od handlarza w Polsce. Auto jest sprowadzone z Holandii opłacone gotowe do rejestracji. Tak jest napisane na ogłoszeniu. I teraz pytanie do was jakie dalsze opłaty mnie czekają. Gość mówił że zjazd na holenderskich numerach będzie mnie kosztował 55zł . Na pewno 250zł rejestracja auta . Następnie co z tym recyklingiem bo szukam i nie mogę znaleźć. Płaci się czy się nie płaci to 500zł ?? . Druga rzecz to Karta pojazdu trzeba wyrabiać ? Trzecia rzecz to ubezpieczenie 100zł ? to chyba wiadomo. Proszę o szybką odpowiedź , może o czymś jeszcze zapomniałem.
matrix1441
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

18 Mar 2013, 20:23

matrix1441 napisał(a): Następnie co z tym recyklingiem bo szukam i nie mogę znaleźć.
Widzę ze slabo szukasz ...Recykling płaci sprowadzajacy pojazd.. No czyba ze się dogadacie i zapłcisz Ty ale na jego dane..
matrix1441 napisał(a):Druga rzecz to Karta pojazdu trzeba wyrabiać ?
Tak...Nie masz od tego ucieczki,,,
matrix1441 napisał(a):Trzecia rzecz to ubezpieczenie 100zł ?
Tak....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Mar 2013, 16:39

Rozumiem , czyli ja ma tylko zapłacić 250zł za rejestracje , 55zł abym wrócił do domu na holenderskich blachach do domu od niego mam 250km . i 150 zł ubezpieczenie czy tam przegląd. I żadnych więcej kosztów nie ponoszę żebym się nie w kopał i nie wyszło mi z 1000zł zanim go zarejestruje.
matrix1441
Nowicjusz

19 Mar 2013, 18:46

A jak uzgodniłes z nim akcyzę...Kto płaci...Czy juz jest opłacona... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Mar 2013, 20:51

Ten recykling chyba ja płacę a w ręcz na pewno. Bo jak idzie się rejestrować auto do urzędu to tam płaci się 500zł. Jak on mógł zapłacić za recykling jak on nawet nie idzie do urzędu skarbowego. Tylko idzie do celnego. Nie wiem czy zapłacił bo nie dzwoniłem tyle wiem że auto sprowadzone z holandii / opłacony. Chodzi mi o to co jeszcze muszę zapłacić gdy pójdę rejestrować auto w urzędzie. I żeby mi nie wyskoczyła z kwotą łączną 1300zł
matrix1441
Nowicjusz