Kupno auta przez kobitke 5tys cd

28 Kwi 2009, 08:41

Gazu..? Na pewno mniej nie będzie palic niż benzyny.Raczej więcej. Ceny części Fiata nie są niższe niż np; Astry... Jeśli już zdecydowałaś się na Palio,to naprawdę tylko z 1,2 ! I to nie są moje fanaberie... Ceny Fiatów z 1,6 są niskie,bo auto ciężko sprzedac ze względu na totalną nieekonomicznośc. Już wolałbym jeżdzic Polonezem,bo mniej pali...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Kwi 2009, 08:45

jestes kochany:* widzisz, kobiety w wiekszosci skupiaja sie na auta stanie wizualnym. mnie brakuje meskiej reki. sama jestem i tu u mnie nie ma kogo sie poradzic:)

[link do oferty na Allegro wygasł]

moze ktore pojdzie za 4k:)

gdzie jeszcze mozna szukac samochodu? ja tylko o all wiem:)

[/code]
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 08:46

[link do autocentrum.pl wygasł]
:shock: :shock: :shock:

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 08:50 ]
Pierwszy totalny złom i rozbitek...Nawet przedniej rejestracji nie chciało się wyprostowac.
Drugi ten biały,to ciężko będzie go zbic do poziomu 4k,a szkoda bo to nie daleko ode mnie (20 km) i mógłbym go nawet obejrzec... :smile:

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 08:55 ]
Właściwie,to nadal polecam Astrę... Mamy taką w domu i żona nią jezdzi do pracy i też kombi! Nie zamieniłaby na inny samochód tej Astry a nie jest ona najnowsza...95. :wink:
artur73
Awatar użytkownika

28 Kwi 2009, 09:10

przekonaes mnie:) zaraz popatrze na astry. ae spaanie podobne

takie ople znalazlam
[link do oferty na Allegro wygasł] z mojego krakowa:)

Ae kwadraciak, sabiutki silnik. jak to jest ze w palio silnik 1,2 ma 75km? poaza tym to ma jakies wspomaganie? abs? bo ja kurde na lanosie sie uczylam i na tej yarisce.

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 09:19 ]
gdybym chciala sprzedac auto to nie zrobiabym zdjec na szrocie :D:D:D

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 09:23 ]
jeszcze takie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 12:41

A co powiesz o tych które ja wkleiłem? (poprzednia strona )

Te co podałaś to 91 trochę stara...,a ta biała jest chyba prosto od lakiernika...
A twoje pytanie o moce silników...Czasem jest tak,że auto ma mniej koni a sprawnie przyspiesza.Duży wpływ ma na to zestrojenie i zestopniowanie skrzyni biegów. Poza tym taka Astra 1,4 jest słaba i ma 60 KM ale... przy takiej sporej pojemności,zwykłej ośmiozaworowej głowicy i tylko 60-ciu koniach,to ten silnik jest niewysilony.Przez to może osiągac duże przebiegi.Dlatego właśnie jak kupowac nastoletnie auto,to lepiej kupic z takim długowiecznym silnikiem,bo jest duże prawdopodobieństwo ciągłej bezawaryjnej eksploatacji...Nasza Astra też ma 60 KM,a zapewniam cię,że nie jest to aż taki straszny muł.Bez problemu rozpędziłem się nią na LPG do prawie 160km/h...A poza tym jakie to ma znaczenie stojąc w korkach po Poznaniu czy Krakowie...(mieszkałem kiedyś jakiś czas na Królewskiej przy Biprostalu i na Czarnowiejskiej też stałem w korkach...) :wink:
artur73
Awatar użytkownika

28 Kwi 2009, 13:14

krakow jest fajny:P) wrociam ze spaceru, szczegolna uwage zwracalam wasnie na samochody i widzialam. Astre - na holu =p- nie takie kanciaste jak mysaam, a poza tym palio nie takie fajne jak na zdjeciach, mondeo i focusa.
kurcze chyba nikt nie mial wiekszego dyematu....
z astry to mi sie podoba:

(el. szyby, klimatyzacja, wspomaganie kierownicy)

(ABS, el. lusterka, wspomaganie kierownicy)

(abs, wspomaganie, el lusterka)

w sumie procz spalania czym rozni sie palio od astry? do mnie trza lopatologicznie:)
faza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Rio 1,4 DOHC CVVT o mocy 109 KM
    Pod maską koreańskiego mieszczucha znalazł się silnik benzynowy o pojemności 1,4 litra generujący moc 109 KM. Wyposażony w manualną skrzynię biegów która oferuje sześć przełożeń. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h ...

28 Kwi 2009, 13:35

Czym się różni Astra od Palio..? tym czym Opel od Fiata... Jakością mechaniki !!! 15 letni Opel i 15 letni Fiat... Po prostu 15 letni Fiat,to już trup na kołach...a Opel nie jest to najwyższa klasa ale można jeszcze kilka lat pojezdzic.
Co do linków,to moje propozycje lepsze... :lol:
Zwróc uwagę,że brak jest napisów na tylnych klapach albo są w nieswoim miejscu...Opel i Astra i 1,6,to wszystko musi byc na swoim miejscu...inaczej auto jest z tyłu uderzone. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

28 Kwi 2009, 13:53

ae nie maja ani klimy, ani szyb, ani absu... :twisted: koszmar. dobrze ze nie robi sie tego czesto.

byabym za tym. do sosnowca blisko. moze za 4tys poszlaby. ma te szyby, klime, wspomaganie, kompety opon i kompety kluczykow. nowy akumuator

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 14:00 ]
przy 200tys by robiony rozrzad. za 4tys ja pusci. zgadza sie na zrobienie diagnostyki
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 14:05

ja bym na Twoim miejscu brał ta Astre jesli bedzie dobra a wracajac do Fiata nie bierz go bo ma to do siebie ze szybko go ruda chwyta,bierz ta Astre z Sosnowca :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Kwi 2009, 14:08

rozmawialam z wascicieem ale nie bardzo wiedzialam o co pytac wiec pytaam o cene =]
tak wiec co jest wazne? na co zwrocic uwage i o co pytac? wiecie gdzie w sosnowcu mozna zrobic porzadna diagnostyke i za jaka kase?
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 14:23

tak sie składa że niedawno sam tez kupowalem auto i wiem mniej wiecej o co pytac a mianowicie:który jest własiciciel auta,jak długo nim jezdzi,do kiedy auto ma wazny przeglad i OC zeby juz na starcie nie musialas tego kupowac,i teraz najwazniejsze przez co ja sie wkopalem spytaj sie na kogo jest auto i czy ta osoba zyje i jesli kupisz umowe kupna-sprzedazy od poczatku zeby spisywali przy Tobie (w liczbie mnogiej bo auto moze miec rowniez wspolwlasciela),ja mieszkam wprawdzie tuz kolo Sosnowca bo Jaworzno ale duża stacja diagnostyczna jest na ul.Braci Mieroszewskich 2
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2009, 14:30

przegad do 5/2009 ale to 97z przezyje. ubezp do stycznia 2010
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 14:37

nie doczytałem ogloszenia do konca,moj blad pisze do kiedy przeglad i ubezpieczenie wiec na start potrzebujesz nowy przeglad
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2009, 14:43

w tej stacji 50 zl taka diagnostyka

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 15:25 ]
tak sobie tu wszystko pisze bo lubie miec w jednym miejscu wszystko
musze zrobic tak
diagnostyka - 50
przerejestrowanie - 170
zmiana kol - ok 60
przegąd - 98
radio-? :)
zapytac do kiedy jest butla gazowa
faza
Początkujący

28 Kwi 2009, 15:51

No przegląd auta z gazem jest droższy. Ok 160-170 zł...
W tym aucie tyłek był uderzony ale niekoniecznie to dyskwalifikuje to auto do zakupu i to za niewielkie pieniądze. Najważniejsze że ma wspomaganie,bo bez niego to w Astrze koszmar!
Zapytaj w którym roku założony był gaz.
Kiedy był wymieniany rozrząd i czy z rolką czy tylko sam pasek rozrządu.Oczywiście dla mnie już sprzedawca na starcie jest niewiarygodny,bo spalanie Astry 16 16v w mieście i to gazu,niestety znacznie przekracza 10l.Stawiam na jakieś 13l...
11,5 l to pali gazu 1,4 (po korkach) i 7,1l na trasie przy 90 km/h. kombi. Wiem,bo taką tankuję...
Poza tym możesz bezczelnie się zapytac jak było auto rozbite. To w pewnym stopniu zweryfikuje wątpliwą uczciwośc sprzedawcy.Nikt przecież nie zdjął "tak sobie" tych znaczków i napisów z tylnej klapy.
Astry z moich linków były lepsze od tej....Wiem,że to cię wkurza ale co mam zrobic..? Radzę tak jak bym szukał auta dla siebie! :wink: Do tych z moich linków szukając auta bym podjechał na oględziny... Kieruję się nieco doświadczeniem ale także (z racji mojej profesji) posługuję się tzw.nosem więc poszedłbym tropem moich linków. :smile:
artur73
Awatar użytkownika