Kupno auta przez kobitke 5tys cd

30 Kwi 2009, 20:29

Po prostu zwyke mam pecha do facetow w mundurach. O strazy wiejskiej/poicji nie ma co gadac. Moja przyjaciolka jest corka pulkownika, niedugo generala. i wiesz co ci powiem? w zyciu nie widzialam(a widzialam duzo) bardziej obludnych ludzi.

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 08:24 ]
Bede dzis dzwonic o astre z raclawic. Zastanawiam sie tylko czy nie za stara no ale co. a e szyby sama sobie zrobie=]
Pomozecie mi zrobic liste o co musze spytac? Bo jak widza ze laska sie nie zna to wciskaja cos typu 5-8 gazu po miescie... bo ja wiem tylko tyle:

1 na pewno kiedy byl robiony gaz i jaki (jakiej generacji czy cos takiego?). ile mu mw pali
faza
Początkujący

01 Maj 2009, 08:21

Na ilości spalanego gazu już cię nikt nie przewiezie... Jak na trasie pali 7/8 a w mieście (nie mieścinie) 11/12 ale gazu,to to jest realne. Należy pamiętac,że auto nie jest nowe ale nastoletnie.Oczywiście instalacji sekwencyjnej to tam nie będzie ale zapewne najprostsza do wtrysku więc spalanie gazu w stosunku do benzyny może by wyższe o ok 20-30% i to jest normalne.Lepiej zapytac się na początek co jest do zrobienia w aucie na chwilę obecną.Niemożliwe,że nic. Dobrze posprawdzaj działanie drobiazgów w aucie np.zamków,dmuchawy i czy nie opada...porywa bagażnika!
Zapytaj kiedy był kupowany akumulator i kiedy wymieniane były świece i kable wysokiego napięcia,kiedy była ostatnio regulowana instalacja gazowa i kiedy wymieniono filtr gazu oraz czy czyszczono już reduktor. Nawet jak nie wiesz o co chodzi,to się sprzedający zdziwi twoją wiedzą i nie będzie ściemniał na potęgę. Zapytaj się czy auto bierze olej i ile.Każde auto spala nieco oleju więc odpowiedz że nie bierze wogóle jest naiwna.Następnie zapytaj się co buło wymieniane w zawieszeniu np:końcówki drążków czy gumy na wahaczach.Spytaj jak wyglądają klocki hamulcowe i tarcze(z przodu) i raz czy bębny i szczęki wymieniał właściciel(hamulców z tyłu) Zwróc baczną uwagę na to czy krawędz którejś z opon nie jest bardziej wytarta niż inna.To świadczy i braku zbieżności i konieczności ustawienia geometrii co kosztuje ok.150 zł i o tyle musi zejśc z ceny sprzedający. Poza tym sprawdz sama kierując albo koleżanka czy auto podczas jazdy po szosie nie ściąga jadąc na wprost o czy podczas hamowania nie ucieka w bok. I targuj się.!!! :grin:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

01 Maj 2009, 09:11

spytaj sie tez ktory wlasciciel auta jest obecnie i jak dlugo nim jezdzi,kiedy auto zostalo sprowadzone i z skad (pewnie bedzie z Niemiec),spytaj sie rowniez jaki oryginaly przebieg bo 180tys w 17letniej Astrze to strasznie mało,no i na koniec tak jak artur73 napisał popytaj sie o to wszystko a wlasciciel napewno sie zdziwi ze kobieta a sie zna wiem ze tak bedzie bo mialem podobny przypadek :lol:
[link do oferty na Allegro wygasł] -pisze ze auto wymaga drobnych napraw blacharsko-lakierniczych ale mozna obejrzec na zywo bo akurat stoi w Krakowie
[link do oferty na Allegro wygasł] -dosc taki zadbany i ja uwazam ze warty obejrzenia
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Maj 2009, 12:52

dooopa. astra do astry z raclawic jedzie kupiec
faza
Początkujący

01 Maj 2009, 13:03

naprawde zastanow sie nad ta [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2009, 13:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

? ma jeden feler... to ford...
faza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...

01 Maj 2009, 14:06

a ja zaproponuje taka choc jest do rejestracji ale przy silniku 1.6 to bedzie max 1000 zl..
[link do oferty na Allegro wygasł]
AfterParty
maxjr1
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

01 Maj 2009, 15:34

faza a co powiesz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2009, 16:07

ogladaam go dzis rano.
ja juz sama nie wiem
tak mi ten ford wpad do gowy. bo za takie 2500 kupie np
w miare mody rocznik, nowy gaz...

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 17:14 ]
z astry w moim zasiegu jest to

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 17:18 ]
ta pierwsza to facet jakis lewy. auto miao gaz od jego zakupu auta wiec nie wie od kiedy. musiaby zagadnac do papierow. wogoe mi sie on nie podobal:)
faza
Początkujący

01 Maj 2009, 16:25

Z tym Fordem coś musi byc nie tak,bo jest za tani.
Czekaj i szukaj dalej,a przede wszystkim zrezygnuj z długiego zastanawiania się ,bo jak widac po tej Astrze z Racławic ,nie jest to korzystne. Nikt nie karze Tobie auta kupowac ale po znalezieniu ogłoszenia w okolicach Krakowa,musisz zadziałac,zadzwonic i konkretnie umawiac się na oglądanie! Jeśli będziesz pokazywac ten link i potem czekac całą dobę na opinie,to zawsze cię ktoś wyprzedzi...Umawiaj się,dzwoń,oglądaj i o swoich spostrzeżeniach zaraz tu pisz. Jeśli opinie na forum nie będą "anty",to oddwaniasz klientowi że bierzesz auto... :smile:
Zyczcie mi miłej pracy...wszyscy "długoweekendowcy". :cry:
artur73
Awatar użytkownika

01 Maj 2009, 20:15

Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2009, 20:24

artur73 napisał(a):Z tym Fordem coś musi byc nie tak,bo jest za tani.

Tak, masz rację. Kupisz i za chwilę się zacznie sypać wszystko po kolei.
Szkoda Twoich nerwów i pieniędzy, kobieto.
Gdyby kosztował 5500 to tak i to bym go dokładnie obejrzał z każdej strony ale nie 2500.Kpiny w biały dzień.
stasiowski121

02 Maj 2009, 06:50

a tutaj masz poniżej fajne auto,tylko decyduj się na wykonanie tel. raczej szybko...
Mam nadzieję,że tej okazji nie przepuścisz :smile: Aha- a ta Astra to jest już ten poprawiony model po liftingu (ja też taką mam) ma inny grill z przodu,lepszą tapicerkę w środku i inne listwy na bokach. Od zewnątrz wyróżnia się tym,że ma małe i srebrne napisy na tylnej klapie.
Ostatnio edytowany przez artur73, 02 Maj 2009, 07:40, edytowano w sumie 1 raz
artur73
Awatar użytkownika

02 Maj 2009, 07:38

Ja wiem ze jestem upier.... ale szukam czegos za 3tys zeby zbic do 2500. zastanawiam sie nad nim
w dodatku w krakowie
to spalanie
[link do autocentrum.pl wygasł]

[ Dodano: Sob Maj 02, 2009 08:41 ]
To bym jechala ogladnac we wtorek gdyby przeszlo przez wasza kontrole:)
bo ma niby wszystko czego potrzebuje. male spalanie, duze auto 105KM
tyko nie rozumiem co to znaczy instalacje lpg dokladam gratis :twisted:
faza
Początkujący

02 Maj 2009, 07:49

Ja też jestem może upieredliwy i wiesz dlaczego polecam dla ciebie Astrę..?
Bo jest prosta w budowie i tania w naprawie oraz jak się zepsuje to można do niej wszystko kupic i każdy mechanik ją naprawi.
Widzę jednak,że uwielbiasz ładowac się w kłopoty w postaci starego japońskiego auta i to w dodatku z problematycznym napędem 4x4.Gwarantuję ,że jak zepsuje sie w nim coś konkretnego,to jego naprawa np:tego napędu ,przekroczy wartośc tego samochodu...i co wtedy zrobisz? Poza tym będziesz może czekac na jakiś gadżet aż ściągną go z Japonii i mam nadzieję,że wiesz ile to będzie kosztowało,a poza tym trwac to będzie ze 2 tygodnie. Możesz się na mnie gniewac ale staram się uchronic cię przed problemami. :roll:
artur73
Awatar użytkownika