Kupno Auta..

30 Lip 2009, 21:38

Mam problem przymiezam sie do kupna samochodu w moim woj. niestety nie z mojego miasta lecz odalonego o 200 km i nie za bardzo moge pojechac na ogledziny auta a pozniej wrocic jak by sie okazalo ze to jest grat.... wiec prosze was ci ktorzy sie znaja na tym czyli na kupnie samochodow. niech mi powiedza jakie pytania szczegolowe zadawac w czasie rozmowy telefonicznej na co zwrocic szczegolna uwage zeby nie okazalo sie pozniej ze trafilem na szrota...
kaktus232
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

30 Lip 2009, 22:22

Odpuść sobie. Sprzedający przez telefon naopowiada Ci bajek i niepotrzebnie zrobisz 400 km. Szukaj czegoś bliżej.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Lip 2009, 08:30

no dokladnie popieram przedmowce
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Lip 2009, 08:52

Popieram teraz szczególnie sprzedający chcą zarobić na sprzedawaniu samochodu bo nie wystarcza na życie...
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

31 Lip 2009, 20:30

Kubuch napisał(a):niepotrzebnie zrobisz 400 km. Szukaj czegoś bliżej.

ja czasem jadę po 1000 km w jedną stronę po auto/auta tzn. przeważnie jadę 1000 km w jedną stronę
a w polsce to mogę podjechać i 600 km jeżeli będzie taka potrzeba,

a 200 km to jest luzik zawsze po drodze możesz spotkać i obejżeć jeszcze kilka aut nie?

a jakie pytania? standardowe
moje propozycje to
-powód sprzedaży?
-który właściciel w kraju? i ile jeździł obecny właściciel?
-ważność oc i przegląd techniczny to żeby było ważne wszystko
-jakie były ostatnio wykonywane naprawy i co jest w najbliższym czasie do wymiany?
-możesz próbować zapytać czy auto miało jakieś naprawy blacharskie jeżeli tak to jakie?

przebieg i stan to nawet nie pytaj bo każdy ci powie że bdb :mrgreen:
ogólnie i tak trzeba podjechać na miejsce i zobaczyć.
andrewb25

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 2000GT 1967 rok
    Sportowa Toyota 2000GT to łakomy kąsek dla kolekcjonerów. Obecnie jest to najcenniejsza i najbardziej pożądana Toyota w historii marki. Pierwszy raz pojawiła się na targach w 1965 roku, gdzie spotkała się z dużym entuzjazmem. ...