Konradowu napisał(a):Witam ... Zastanawiam sie nad kupnem Hondy Accord VI 1.8 vtec 88-02r mam do dyspozycji około 15 tys. zł. boje sie jednak ze to bedzie zly wybór wszyscy doradzają mi kupić audi a3 lub golfa w dieslu ... powiedzcie mi czy wybor hondy jednak bedzie lepszy? wiem ze jezeli chodzi o spalanie to diesel wygrywa ... chodzi mi bardziej o niezawodność, mniejsze koszty utrzymania jak i czesci ... doradzie cos prosze ...
[ Dodano: 15 Grudzień 2010, 14:59 ]
dodam jeszcze ze jestem mlodym kierowca... bedzie to moje pierwsze auto ...
Accord fajne autko ogólnie. Chociaż Accord V bardziej mi się podobały. Pamiętaj jednak, że vtec żyje, vtec pije, no i części też będą swoje kosztować, a blachy są klasy średniej powiedzmy. Wadą jest też spartańskie wnętrze.
A3 to damski dupowozik oparty na Golfie, do zalet należą ładniejsze wnętrze i dobre blachy.
Golf - w sumie jak wyżej, chociaż nie zaliczyłbym go do damskich aut, wnętrze też na plus w porównaniu do Accord, będzie najtańszy w utrzymaniu z pewnością, blachy gorsze jak w A3, ale lepsze niż w Accord.
Podsumowując - ja bym wybrał Hondę, bo jest najwyższej klasy i nie jest typem nudnego dupowozu. Oferuje już jakiś komfort, miejsce, osiągi (jak to ten 1.8 136km) itp.
AreBie wspominał o E36 - to by była jeszcze lepsza opcja imo, no ale jak chcesz tylko spośród tych trzech to bierz Accorda.