Kupno Auta

15 Gru 2010, 15:55

Witam ... Zastanawiam sie nad kupnem Hondy Accord VI 1.8 vtec 88-02r mam do dyspozycji około 15 tys. zł. boje sie jednak ze to bedzie zly wybór wszyscy doradzają mi kupić audi a3 lub golfa w dieslu ... powiedzcie mi czy wybor hondy jednak bedzie lepszy? wiem ze jezeli chodzi o spalanie to diesel wygrywa ... chodzi mi bardziej o niezawodność, mniejsze koszty utrzymania jak i czesci ... doradzie cos prosze ...

[ Dodano: 15 Grudzień 2010, 14:59 ]
dodam jeszcze ze jestem mlodym kierowca... bedzie to moje pierwsze auto ...
Konradowu
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Gru 2010, 16:08

:roll: Duze auto jak na pierwsze, powiem Ci tak. Swietnie wygląda, jest naprawdę niezawodne, jeżeli kupisz zadbane-stacjakontroli konieczna:D Duże, wygodne.
Co do części, na pewno będą droższe od audi, czy golfa, ale honda jak będzie dbana to się nie psujeee. I ma świetne silniki-tylko nie diesel-to produkcja rovera o ile sie nie myle.
a3/golf taki pospolity, ale tańszy, jeżeli się coś rozwali hehe.
damian1590
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek

15 Gru 2010, 16:09

accord lepszy bo mniejsze ryzyko nadziania sie na skarbonke(jak a3/golf w tdi) :wink:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Gru 2010, 16:19

wydaje mi sie ze bede zadowolony z tej decyzji i wybiore jednak accorda ... dzieki wielkie ...
Konradowu
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Gru 2010, 16:23

no i nie zaluj kasy- lepszy starszy o rok, dwa ale z rzetelna dokumentacja serwisowa itd. jest sporo tych accordow z salonu wiec nie powinno byc problemu :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Gru 2010, 17:00

Dokładnie,bierz Accorda a nie oklepanego Golfa czy A3.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Gru 2010, 17:10

Też jestem za hondą choć nie przepadam :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

15 Gru 2010, 17:22

Tak sie wypowiem apropo tej hondy , auto nawet fajnie wyglada ale wnetrze takie tandetne..strasznie pusto jak na taki samochod.
dymek5551
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

15 Gru 2010, 17:24

Może E36 1.8i ? Przyśpiesza o kilka setnych lepiej od Accorda, ma większe Vmax o 1km/h, idealny rozkład masy, o półtorej klasy lepsze. ŻART :-D

Zdecydowanie Accord, dość łatwo znaleść Accorda kupionego w PL od 1 czy 2 właściciela. Znajomy kupił ostatnio z pełną historią sprzedawanego przez salon Hondy po 1wł. za 14 tyś. Więc trochę cierpliwości i znajdziesz fajny egzemplarz.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

15 Gru 2010, 18:43

Accord wygląda świetnie, ale tylko z zewnątrz. W środku nie różni się zbytnio od Civica V z '92 roku. Trochę padaka jak na klasę tego auta i cenę. Oczywiście jest to osobista opinia i jest wielu, którym taka prostota się podoba (też jestem fanem prostoty w wykończeniu, ale bez przesady...).
Canibus
Nowicjusz

Miejscowość: inąd

15 Gru 2010, 19:24

Konradowu napisał(a):Witam ... Zastanawiam sie nad kupnem Hondy Accord VI 1.8 vtec 88-02r mam do dyspozycji około 15 tys. zł. boje sie jednak ze to bedzie zly wybór wszyscy doradzają mi kupić audi a3 lub golfa w dieslu ... powiedzcie mi czy wybor hondy jednak bedzie lepszy? wiem ze jezeli chodzi o spalanie to diesel wygrywa ... chodzi mi bardziej o niezawodność, mniejsze koszty utrzymania jak i czesci ... doradzie cos prosze ...

[ Dodano: 15 Grudzień 2010, 14:59 ]
dodam jeszcze ze jestem mlodym kierowca... bedzie to moje pierwsze auto ...

Accord fajne autko ogólnie. Chociaż Accord V bardziej mi się podobały. Pamiętaj jednak, że vtec żyje, vtec pije, no i części też będą swoje kosztować, a blachy są klasy średniej powiedzmy. Wadą jest też spartańskie wnętrze. :wink:

A3 to damski dupowozik oparty na Golfie, do zalet należą ładniejsze wnętrze i dobre blachy.

Golf - w sumie jak wyżej, chociaż nie zaliczyłbym go do damskich aut, wnętrze też na plus w porównaniu do Accord, będzie najtańszy w utrzymaniu z pewnością, blachy gorsze jak w A3, ale lepsze niż w Accord.

Podsumowując - ja bym wybrał Hondę, bo jest najwyższej klasy i nie jest typem nudnego dupowozu. Oferuje już jakiś komfort, miejsce, osiągi (jak to ten 1.8 136km) itp.

AreBie wspominał o E36 - to by była jeszcze lepsza opcja imo, no ale jak chcesz tylko spośród tych trzech to bierz Accorda.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW