Kupno auta w Niemczech.

10 Lip 2016, 12:57

Witam. Chciałbym się poradzić otóż..
Zakupilem dzisiaj auto , lecz do Polski zjeżdżam za około 1 miesiąc. Chciałbym jak najszybciej pozałatwiac sprawy związane z rejestracja auta w Polsce i w tym celu miałem zamiar zeskanowac karte pojazdu , umowe kupna sprzedazy i dowod i wyslac do polski w celu przetlumaczenia. Dowiedzialem się że zakupując zjazdówki zostanie mi wydana nowa karta pojazdu i dowód rejestracyjny. Chciałem się poradzić czy to prawda i musze poczekać na gotowy dokument wydany z urzędu czy mogę już odrazu wysłać te kwity które posiadam tj. karta pojazdu , dowód rejestracyjny auta i umowa kupna , sprzedaży.
dawcan
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 06 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Meriva B
Silnik: 1.4 Turbo 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...