Cześć, szukam jakiegoś auta do 10 tysięcy złotych, najlepiej w Wielkopolsce. Obecnie posiadam a3 8l 1.9 tdi 110km, na dniach sprzedaje członkowi rodziny. Auto posiadałem 2-3 miesiące i ogólnie jest bardzo przyjemne gdyby nie to że nie tak wyobrażałem sobie diesla
![Śmiech :lol:]()
Palił dość dużo (mieszkam w samym Poznaniu, jeździłem głównie po mieście i często w korkach więc spalanie rzędu 9,5l to była normalka) no i ten głośny klekot. Stwierdziłem, że chce czegoś w benzynie z gazem. Ogólnie to nie mam jakichś konkretnych wymagań, byle to nie był jakiś mały samochodzik (mogą być hatchbacki pokroju a3, sedany i kombi też). Ważne jest też żeby był w miarę dynamiczny i żeby koszty utrzymania mnie nie zabiły.
Znalazłem kilka propozycji:
1.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Cena spoko ale coś mi się wydaje że za tanio, więc prosiłbym w miarę możliwości o ocenę.
2.
[link do oferty na Olx wygasł] Ten fajnie wygląda, może moc nie zaskakuje ale wygląda na bardzo zadbany, jedynie co to nie wiem co z tym silnikiem - gdzieś czytałem że te 1.8 125 różnie z gazem, że jakieś regulacje trzeba robić i najlepiej LPG z dotryskiem.
3.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to samo co wyżej, silnik mocniejszy i o innym oznaczeniu ale też jakieś dziwne rzeczy przeczytałem na temat tego LPG.
4.
[link do oferty na Olx wygasł] - to też wygląda fajnie ale znowu nie wiadomo co z tą klimatyzacją. No i rocznik trochę kiepski, bo obecne audi też jest 99 a jak już miałbym kupować znowu a3 ale w benzynie to wolałbym chociaż wersję poliftową.
Oprócz tych 10 tysięcy mam dodatkowo jakieś 1-2 na wkład w razie czego więc bez problemu. Szukałem też astry 2.0T ale z tym raczej ciężko poniżej 10 tysięcy (a przynajmniej z zadbanym autem).
Ma ktoś jakieś propozycje?