Kupno auta z zagranicy poprzez firmę zajmującą się ich importem.

03 Lis 2016, 18:21

Witam. Chciałbym się zapytać czy opłaca się korzystać z usług firmy zajmującej się importem samochodów (auto na zamówienie). Niedaleko mnie znajduje się takowa firma, którą polecili mi osoby z rodziny. Opinie również ma dobre. Firma szuka i sprawdza czy z samochodem jest wszystko w porządku i jeśli mi on odpowiada, to sprowadzają go załatwiając wszystkie papierkowe sprawy. Mi pozostaje jedynie przerejestrowanie i załatwienie ubezpieczenia. Rozumiem, że zapewne będę musiał zapłacić trochę więcej, ale taki samochód wydaje się w moim odczuciu pewniejszy. Tak więc co sądzicie o takim rozwiązaniu? Dziękuję za każdą opinię. Pozdrawiam.
Leoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: Nie mam

03 Lis 2016, 19:23

Chyba lepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z usług osób, które pojadą z Tobą za granicę (pomogą również poszukać ogłoszeń) , obejrzą razem z Tobą samochody, razem wybierzecie najlepszy i pomogą Ci z ubezpieczeniem/tablicami.

To co opisałeś zrobi dla Ciebie prawie każdy handlarz, przy okazji dorzuci swoją marżę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lis 2016, 20:04

Większość takich wyjazdów kończy się na jednej z europejskich giełd
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...