Kupno auta z zagranicy poprzez firmę zajmującą się ich importem.

03 Lis 2016, 18:21

Witam. Chciałbym się zapytać czy opłaca się korzystać z usług firmy zajmującej się importem samochodów (auto na zamówienie). Niedaleko mnie znajduje się takowa firma, którą polecili mi osoby z rodziny. Opinie również ma dobre. Firma szuka i sprawdza czy z samochodem jest wszystko w porządku i jeśli mi on odpowiada, to sprowadzają go załatwiając wszystkie papierkowe sprawy. Mi pozostaje jedynie przerejestrowanie i załatwienie ubezpieczenia. Rozumiem, że zapewne będę musiał zapłacić trochę więcej, ale taki samochód wydaje się w moim odczuciu pewniejszy. Tak więc co sądzicie o takim rozwiązaniu? Dziękuję za każdą opinię. Pozdrawiam.
Leoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: Nie mam

03 Lis 2016, 19:23

Chyba lepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z usług osób, które pojadą z Tobą za granicę (pomogą również poszukać ogłoszeń) , obejrzą razem z Tobą samochody, razem wybierzecie najlepszy i pomogą Ci z ubezpieczeniem/tablicami.

To co opisałeś zrobi dla Ciebie prawie każdy handlarz, przy okazji dorzuci swoją marżę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lis 2016, 20:04

Większość takich wyjazdów kończy się na jednej z europejskich giełd
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...
    McLaren Senna - wydech o sześciokątnym przekroju
    W przypadku McLarena Senna możemy mówić o dwóch typach wydechu, bowiem na niektórych rynkach układ wydechowy samochodu jest zakończony dwoma końcówkami, a na innych trzema. Ta druga konfiguracja ...