Kupno coupe

25 Maj 2011, 08:43

Witam chciałbym sobie na początek wakacji kupić jakiś fajny samochodzik w wersji coupe, znalazłem kilka propozycji szukam samochodu do 8 tyś zł moje jedyne wymaganie co do samochodu żeby był to minimum rok 92 może mieć klimę a może nie mieć po prostu fajny mały samochodzik mam już kilka na oku za niższa cenę ale wiadomo z czymś do zrobienia i tu moje pytanko czy opłaca się kupić samochód o ciut większej mocy i z czymś do podłubania za prawie taka sama cenę jak samochód o mniejszej mocy i np gorszym wyposażeniu a w pełni sprawny, oto moje dwa typy które wybrałem:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Prosiłbym o jakieś podpowiedzi.
rostek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka
Auto: Volvo S80, 2.4i 170KM

25 Maj 2011, 08:54

[link do oferty na Allegro wygasł] :mrgreen:

[ Dodano: 25 Maj 2011, 08:56 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

25 Maj 2011, 09:04

No to tak, gaz odpada pojemnosc powyzej 2.0 tez i oczywiscie bmw rowniez odpada.
rostek
Nowicjusz

25 Maj 2011, 09:43

W Nissana bym się nie pchał, skoro silnik zrobiony a dalej nie chodzi to coś będzie nie tak .
Jakbyś włożył tyle kasy w remont ( trochę dziwnie to opisane że nowa panewka która właśnie zaczęła stukać?) to chyba nie sprzedawałbyś auta, tylko szukał przyczyny szarpania. bo jak włożyłbyś 2000pln to nie szkoda by było ci jeszcze dorzucić te 200 czy 300pln a auta byś nie sprzedawał.

Peugeot 406 coupe? ale tam najmniejszy silnik to chyba 2.0.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

25 Maj 2011, 10:01

Dzis wystawiam swojego opla jak bys byl zainteresowany to pisz link w podpisie ;) pozdro zadbana
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

25 Maj 2011, 10:03

Tzn ogolnie mi chodzi o nissany 200sx ale myslalem ze moze lepiej kupic tanszy i cos w nim poskrobac, nigdy nie wiadomo moze koles cos robil w nim nie halo i zazynal go

raczej oplem tigra nie jestem zainteresowany wole cos mocniejszego
rostek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...

25 Maj 2011, 10:58

A co powiesz na coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Maj 2011, 14:19

barol91 napisał(a):A co powiesz na coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

oferta fajna ale z fiatow to bardziej chyba coupe w turbo
rostek
Nowicjusz

25 Maj 2011, 15:12

Z tego co wiem Nissan 200SX to dość droga zabawa. Koszty eksploatacji tego samochodu są wysokie.
Do tego znalezienia 200SX w dobrym stanie graniczy niemal z cudem, wiekszość to niezłe trupy.

Prelude z tego co wiem również nie jest tania w utrzymaniu . W tym budżecie szukaj tylko silnika 2.0, który dość dobrze znosi gaz. Musisz się też nastawić, że części do Prelude są droższe niż do choćby Civica, ale to mam nadzieję wiesz rozważając takie samochody. A co do samochodu , który podałeś w linku cena wydaje mi się zbyt atrakcyjna, ceny zadbanych modeli kształtują się w okolicach 8 tysięcy. Ze zdjęć też niestety nie wiele można powiedzieć.

Przyjrzyj się też Hondzie CRX z silnikiem 1.6

Mazdzie MX-3 z okolic 93-94 roku.

Toyocie Paseo z 97 roku
[link do Otomoto wygasł]

No i może mniejszemu Nissanowi 100NX + drugi na części

A może taki mały gniewny
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

25 Maj 2011, 15:40

moze audi 80 b4 coupe?

lub z mniejszym motorkiem

Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

25 Maj 2011, 16:30

Rover 216 [link do oferty na Allegro wygasł] i nie słuchaj opini że te auta są niczego warte bo piszą to osoby które nigdy nie miały z nim do czynienia albo usłyszały gdzieś na ulicy,ja osobiście mam Rovera od jakiegoś czasu i jak narazie jestem zadowolony i polecam.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Maj 2011, 17:23

Co do samochodu i utrzymania to mam wiekszy zasob pieniedzy bo na calosc jesli bedzie taka potrzeba razem z oplatami jakimis mam razem do wydania 15 tysiecy a szukam tanszego samochodu ze jesli by cos wypadlo to zebym mial kase aby to naprawic.

Co do roverkow to nad nimi nie myslalem ale sie zastanowie.

Tak troche odbiegajac od tematu samochodow w stylu coupe co myslicie o porzadnym kombi bo dostalem i taka oferte od znajomego samochod dobry bo moj brat ma wieksze volvo s80 a v40 jest dobre mocy troche jest chociaz samochod bardziej na moj uzytek nie do zazynki tylko do przemieszczania sie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rostek
Nowicjusz

27 Maj 2011, 18:22

Raczej Fiat Coupe byłby dobrym wyborem.
Posiadam już drugie takie auto oczywiście z jednym słusznym silnikiem 2.0 20V Turbo.
Z tym, że za 8 tyś szukałbym wolnossącej jednostki, bo przy wersjach turbo możesz nie wyrobić na paliwo.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005