Kupno i wymagane dokumenty

22 Paź 2009, 16:35

No więc tak mam małe pytanko :oops: mieszkam w Grecji i niedawno skończyłem 18 i zdalem na prawko (europejskie) i zamierzam w te wakacje kupić w Polsce samochód ale problem jest w tym, że nie mam nawet polskiego dowodu osobistego (wyrobie je dopiero jak przyjade do Polski) ale mój problem jest taki, ze w Polsce bede miesiąc a tyle czasu mniej więcej trwa wyrobienie dowodu i tu moje pytanko czy mogę kupić samochód bez dowodu osobistego a paszport albo prawo jazdy? i może państwo wiedzą ile mniej więcej kosztuje ubezpieczenie samochodu z oc i ac za auto z 1992r z silnikiem 1300 75km dla nowego kierowcy?
wojna191
Nowicjusz

Miejscowość: Grecja

19 Maj 2015, 13:54

Dokumentem ma być dokument stwierdzający tożsamość więc paszport jak najbardziej się kwalifikuje. Ubezpieczenie dla nowego kierowcy będzie wynosiło nawet ok. 1000-1200zł jak nie więcej.
szwagyer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2006
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: skoda fabia
Silnik: 1.9 TDI 101KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...
    Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...