Kupno: Lanos 1.6 16v SX LPG - proszę o opinie.

07 Sty 2013, 18:16

[link do oferty na Allegro wygasł]
ureM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Sty 2013, 23:48

Proszę mnie upewnić albo wyprowadzić z błędu - czy tylko na moim ekranie pół auta ma inny lakier i drzwi (no właśnie, lewy przód czy lewy tył?) nie są od tego samochodu?
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

08 Sty 2013, 12:51

O co wam ludzie chodzi chcesz idealny samochód to kup nowy a nie szukaj 15 letniego auta w idealnym stanie za 8 procent wartości tego auta nowego .To że parę elementów jest w innym odcieniu to znaczy że auto miało coś tam malowane a że pisze bezwypadkowe zdarza się ale może być tylko po obcierkach.Jak auto jest faktycznie spawane z kilku aut to zwykły człowiek tego nie znajdzie takie coś widać w kanale ale jak to zrobił łepski kolo to nie powinno być łatwo coś takiego znaleść te auta zawsze przeważnie wyglądają idealnie bo są całe malowane ,z lanosem nikt w takie coś w dzisiejszych czasach nie będzie się bawił poprostu nieopłacalne.A co do tego lanosa ciekawe dlaczego kierownica jest obszyta skórą ?
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

08 Sty 2013, 14:15

W 1.6 często lubią padać uszczelki pod głowicą.
Ten z linku faktycznie miał coś robione z lewym bokiem i tylna klapa z prawej strony troche ucieka do góry,fotel kierowcy wygląda jakby miał z 300tys spokojnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Sty 2013, 18:04

Dokładnie na to samo zwróciłem uwagę a mianowicie lewy bok - tylne drzwi i klapa z tyłu po prawej stronie. Jak dzwoniłem to nawet pytałem czemu się klapa nie domyka to gościu nie wiedział o co chodzi. Mówił, że może coś tam leżało i się nie domknęło... Gaz rok temu przedłużona homologacja więc z 11 lat siedzi już... Dzwoniłem raz - spoko. Drugi raz jak dzwoniłem o 18:30 i się umówiłem na spotkanie i zapytałem czy nie ma problemu jak będę chciał jechać na stację diagnostyczną to była chwila zawahania i odpowiedź "nie ma problemu" - patrzę pół godziny później... Aukcja zakończona, nie dokonano sprzedaży.
ureM
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Sty 2013, 10:36

Czyli ja bym sobie odpuścil.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012