Kupno marki BMW E46 320D 2.0 98r. DIESEL Jakieś opinie...?

06 Mar 2010, 16:30

Witam!
Chce kupić właśnie to autko przeglądam różne fora internetowe ale nic takiego nie znalazłem co by mnie "urzekło" dość częstym tematem odnośnie tego modelu są silniki... podobno awaryjne... to prawda? posiadaczy tego modelu chętnie wypiszcie coś o tych autkach czy są naprawde godne uwagi...?
dzięki i pozdrawiam
keim
Nowicjusz

17 Mar 2010, 01:06

Witam! :) Jeździłem, wrażenia z jazdy pozytywne. Moc... Daje radę :) Ale silniki niestety są awaryjne i temu nikt nie zaprzeczy. Znajomy kupił 2 lata temu i jest ok ;) Więc jest to balansowanie na krawędzi.
Lok
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

21 Mar 2010, 22:13

No właśnie słyszałem że często sie psują w tych autach "wały korbowe" gdzie raczej to nie są tanie koszty z naprawą jak wiadomo... :/
myśle nad kupnem tego auta ale sam nie wiem tak naprawde...
keim
Nowicjusz

23 Cze 2010, 00:29

Witam.Jeśli znajdziesz zadbany egzemplarz to kupuj{z tym naprawdę duży problem}.Co do awarii to nie przesadzajmy,silniki te nie są złe,jak każdy inny.Główny problem z nimi wynika z stąd że jest ich najwięcej na rynku,są najdłużej w tym aucie a co za tym idzie mają największe przebiegi i dlatego jest zła opinia o nich.Samo auto,bajka,prowadzenie,wykończenie,bezpieczeństwo i spalanie jestem pozytywnie zaskoczony.Tak naprawdę to jest tylko jeden problem-znalezienie nie zniszczonego,zadbanego z realnym przebiegiem egzemplarza.TRAGEDIA.Sam szukałem dwa miesiące,oglądałem chyba z 20 a jeżdziłem siedmioma,rozpacz.Jeśli znajdziesz zadbane auto to polecam ale jeśli będziesz miał z tym problem to lepiej poszukać coś innego bo tylko szkoda nerwów.Kupisz zajeżdżony z cofniętym licznikiem o 200 tyś.km albo i więcej a co drugi jest taki to niestety będzie się psuł .Pozdrawiam.
qura 27
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Z Paryża do Dakaru hybrydowym Priusem
    Kreatywni i żądni przygód. Tak mówili o sobie członkowie japońskiego klubu entuzjastów motoryzacji. W 1979 roku utworzyli rajdowy zespół zwany Team ACP i żeby buńczuczne oświadczenia otrzymały ...