REKLAMA
witam, na wstępie powiem, iż mam 19 lat i oczywiście poszukuje samochodu..
mój fundusz wynosi +/- 60tyś, samochód ma być z salonu, przez kilka ostatnich dni objeździłem chyba wszystkie salony w moim mieście (Białystok), powiem szczerze, że nic specjalnie oszałamiającego nie znalazłem, chciałbym aby w cenie zawarta była również automatyczna lub ostatecznie manualna klimatyzacja, port USB z radiem mp3 jak i najważniejsze przyciski szybkiego dostępu na kierownicy lub obok niej, silnik minimum 1.4 benzyna, kilka modeli wpadło mi w oko:
-renault megane coupe 1.6 16V 110 za 58tysięcy z w/w rzeczami (po promocji i zniżką w salonie) ewentualnie zwykła meganka za jakieś 50tysięcy.
-honda civic 3d type s (1.4) lub 5d (1.4), obie za prawie tą samą kwotę 60-62tyś z dodatkami)
-ford focus 1.6 Duratec 100 KM w wersji trend za 56tyś,
najbardziej skłaniałbym się ku megane coupe 2009 w kolorze czarnym lub białym, jednak honda też ma coś w sobie, a może doradzicie mi coś innego, chciałbym aby samochód wyglądał jako tako dość sportowo i nowocześnie. auto będzie mi służyło głównie do jazdy po mieście, jednak powinno również dobrze sprawować się na długich trasach. spalanie max. około 10l.
czy warto poczekać do końca grudnia na większe zniżki, i czy takowe w ogóle się znajdą czy lepiej kupić teraz z tymi kilkoma tysiącami zniżki?
i chciałbym się jeszcze dowiedzieć, ile będzie kosztowało ubezpieczenie, zarejestrowanie itp. takiego samochodu, iż kompletnie się nie orientuje.
będę wdzięczny za wszystkie wskazówki i pomoc w wyborze samochodu, pozdrawiam.