Niemiec do 12tys c-klasa?w124?a4?

07 Gru 2009, 16:43

Jak w temacie zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś niemca na początku roku. Samochód na 100% sprowadze z Niemiec, a za 3tys euro coś się wyrwie ładnego. Autko będzie służyło na dojazdy na studia więc musi być ekonomiczne:) No i jeszcze jeden szczegół jestem wysoki i nie wiem czy będzie mi wygodnie w c-klasie. Nie widze problemu też kupna benzynki, bo mam możliwość założenia gazu tanio:) Proszę o wasze opinie, oraz o możliwe inne propozycje:)
oscar
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń/Berlin

07 Gru 2009, 20:42

oscar napisał(a):dojazdy na studia więc musi być ekonomiczne:)

oscar napisał(a):Nie widze problemu też kupna benzynki, bo mam możliwość założenia gazu tanio:)

Jak tak patrzę, to coraz dziwniejsze te wymagania...

Ps. Sorka, że nie wniosłem wiele do tematu...
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

07 Gru 2009, 20:52

Po pierwsze kolego nie kupował bym a4 za taka kwote, po drugie do mercedesów nie zaklada się gazu... Zdecydowanie za 3tys euro kupił bym mercedesa 124, mówi się że ostatni prawdziwy mercedes skonczyl na 124, i to jest prawda. 124 są niezawodne, wygodne, i prezentują się pierwszorzędnie, znajdź mi samochód ponad 20 letni który prezentuje się równie elegancko jak 124. Jak chcesz tanie jeżdżenie wybrał bym 2,5 diesela, jak lubisz depnąć 3,0 turbo diesel da rade :)
szymekstanley
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

07 Gru 2009, 20:56

Czy ja wiem czy to bedzie tanie jezdzenie? Napewno bedzie chlal olej, a i za ubezpieczenie slono zaplaci bo wkoncu student to z takich zdzieraja kase najbardziej, no chyba ze ma spore znizki
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

07 Gru 2009, 22:14

szymekstanley napisał(a):Po pierwsze kolego nie kupował bym a4 za taka kwote, po drugie do mercedesów nie zaklada się gazu... Zdecydowanie za 3tys euro kupił bym mercedesa 124, mówi się że ostatni prawdziwy mercedes skonczyl na 124, i to jest prawda. 124 są niezawodne, wygodne, i prezentują się pierwszorzędnie, znajdź mi samochód ponad 20 letni który prezentuje się równie elegancko jak 124. Jak chcesz tanie jeżdżenie wybrał bym 2,5 diesela, jak lubisz depnąć 3,0 turbo diesel da rade :)

niby czemu a4 nie? właśnie że to nie Polska i tam w Berlinie od prywatnych właścicieli za małe pieniądze można wyrwać ładną a4 1.9tdi. Ostatnio benzynka 1.6 97r poszła za 2tys euro. Wiedz są szanse na wyrwanie:) nad mercedesem się zastanawiam właśnie czy lepiej w124 czy c-klase z 98r.
oscar
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń/Berlin

07 Gru 2009, 22:27

Tak, bo Niemcy są głupi i oddają samochody Polakom za półdarmo. Gdyby mi ktoś zaproponował a4 za 2tyś euro to nawet bym tego samochodu nie oglądał.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin