Kupno nowego/świeżego auta z segmentu D, albo SUV.

27 Lis 2016, 13:41

Witam,

jest to mój pierwszy post, także mam nadzieję że nie zostanę "zjedzony" :) .

Otóż noszę się z zamiarem kupna auta, sprawa jest dość potoczna i prosta. Szukam auta do poruszania się z żoną oraz dwójką dzieci, które są w drodze. Gusta troszeczkę inne, 90% użytkowania auta będzie po mojej stronie. Ja bardziej obcuję za segmentem D, żona z kolei za SUV-em (jej po prostu podobają się duże auta.
Rocznie robię około 40-50 tys. km. W zamyśle kupione auto miało by być "oszczędzane", posiadam jeszcze VW Golfa 6 i zamysł był, aby to na nim "nabijać" km-y, a to auto oszczędzać więc kilometrów robiłbym około 20-30 tys. No chyba, że ktoś mnie oduczy takiego toku myślenia :).
Dlatego też raczej stawiam na diesla, chodź nie jest to konieczność.
Na początku chciałem się zmieścić w 100 tysiącach złotych (oczywiście leasing), ale teraz myślę o kwocie do 150 tysięcy (chyba mnie pogięło :? ) Leasing raczej na 48 miesięcy, dlatego też okres gwarancji też musiałby w przypadku nowego być na min. 4 lata, ale to raczej nie problem wszędzie.

Na chwilę obecną jestem po "małym" rajdzie salonowym. Nie ukrywam, że na chwilę obecną wygląda to tak:
-Skoda Superb
-Toyota Rav4 Hybird - tutaj bardzo mocno dealer na to namawia, oczywiście w troszeczkę niższym wyposażeniu
-Peugeot 508SW
Mam jeszcze jedną propozycję, którą jest Volvo XC60 - jednakże o ile na początku byłem za kupnem 2-3 letniego auta, o tyle widzę, że jak ktoś ma z pewnej ręki z niskim przebiegiem to tanio nie chce takiego auta oddać.
Wiem, że nikt tej decyzji nie podejmie za mnie, ale czy dostanę jakieś sugestie? :)
pyzian
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 08 2011
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,9 TDI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

27 Lis 2016, 14:19

Za 150 tys. to spokojnie nówkę XC60 wyciągniesz z salonu z AWD, w wersji Momemtum plus parę dodatków powinno się zmieścić w budżecie. Na golasa z FWD i słabym silnikiem to ze 120 tys. trzeba dać. Możesz też coś używanego od ręki z sieci dealerskiej https://volvo.dekra.pl/index.php?l5_sor ... a&l5_dir=D
Volvo daje dobre warunki na leasing czy kredyt na zakup auta, rozszerzona gwarancja też jest za niewielkie pieniądze tak jak i ubezpieczenia. Najlepiej brać wszystko w zestawie wtedy koszty są niższe.
Ostatnio edytowany przez Rom33, 27 Lis 2016, 14:24, edytowano w sumie 1 raz
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

27 Lis 2016, 14:20

Z suvów poleciłbym SEAT-a Atece. W tym budżecie dostaniesz wypasioną wersję no i z 4 letnią gwarancją w standardzie bez żadnych wyłączeń.
Z segmentu D właśnie Skodę Superb, tanio można przedłużyć gwarancję do 4 lat a i w cenie auta masz koszty serwisu.
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2015
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...