REKLAMA
Witam. Chcę kupić sobie swoje pierwsze auto. Maksymalnie mogę wydać na nie 7 tys. najlepiej tak do granicy 5 tys. zł. Auto będzie służyć mi głównie do jazdy po mieście, od czasu do czasu podróże do rodziców tak do ok 50-60 km. Od auta wymagam aby było ekonomiczne (mało spalało), małoawaryjne, oraz aby części były dobrze dostępne i w miare w rozsądnych cenach. Nadwozie typu hatchback, żadne sedany kombi itp.. Dopiero co zdałam prawo jazdy więc będzie to auto takie do nauki. Czytałam na temat różnych modeli - wizualnie najbardziej spodobał mi się Opel Astra (hatchback). Co o nim sądzicie? Podobno małoawaryjne auto, prosta budowa (łatwe do naprawy), części wymienne podobno w rozsądnych cenach, z drugiej strony podobno sporo pali. Jest jednak największym autem które biore pod uwagę. Drugim modelem nad którym się zastanawiam jest Opel Corsa - ten już mniej pali, jest bardziej ekonomiczny. Szwagier namawiał mnie na fiata Pande - też ekonomiczne auto, mało pali, części wymienne tanie ale podobno fiaty często się psują. Czy jesteście w stanie mi coś doradzić? Może jakieś inne modele?
Tutaj wstawiam ogłoszenia nad którymi się zastanawiam:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
dziękuje za pomoc