Bo te posty szly w zlym kierunku zamiast dostac odpowiedz na moje pytania to zeszlo to w innym kierunku. To nie tak ze nie zajrzalem do googla czy nic nie czytalem itp. tylko od razu tutaj. Ale tutaj chcialem uscislic wiedze dokladniej a jak narazie nic nie wyszlo z tego.
Czyli na moje jezdzenie to raczej tylko bezyna czy nie ? bo dalej jednoznacznej odpowiedzi nie mam , wiec jak mam wiedziec co kupic. No chyba ze i benzyna i disel na moje uzytkowanie bedzie ok ? Ale jako osoba ktora malo sie zna im wiecej danych, wiecej aut tym wiekszy metlik dlatego po przeczytaniu roznych artykulow czy opini itp itd wybralem 3 modele ktore na wstepie podalem zeby bylo latwiej. I wcale tak nie jest ze tylko kobietom auto musi sie podobac.
Ale to nie jest tak ze nie ruszalem sie, bylem ogladac niektore w oplakanym stanie byly ale juz o tym pisalem i jezdzilem tez nawet 4 autami tymi co chcialem jak i przypadkowym bo stala starsza toyota na osiedlu. Dlatego pisalem ze malo jest w moim regionie ogloszen.
Dzisiaj tez dzwonilem na jedno ogloszenie to szkoda gadac bylo z takim handlarzem. Zaczynam watpic czy kto kolwiek spredaje cos dobrego sprowadzonego.
Chodz dla mnie to bez wiekszej roznicy auto jak nie czulem wiekszych roznic miedzy oplem fordem czy peugotem, jedynie peugeot byl troche wiekszy. Auto ma mnie bezpiecznie dowiezc do celu bez awarii .
Dlatego dalem te 3 modele na przyklad i sie czegos dowiedziec chialem czy korys z tych typow pod jakims wzgledem sa lepsze czy gorsze. Dodalem tez na koncu meganke jako 4 w rozwazaniach i tez nikt sie nie odniosl czy dobry wybor czy darowac sobie. Znajoma mowila ze tam na jakas karte nie na kluczyk jest wszystko i ze to czasem szwankuje ?
Jak bede wiedzial cos wiecej to wtedy juz konkretnie bede szukal konkretnego egzemplarza zeby byl w najlepszym stanie ale musze wiedziec czy benzyna czy disel i za ktorymi sie bardziej rozgladac, narazie wstepnie poznac chcialem kazdy model.
Kia czy i30 szczerze nie rozwazlem ale jak sa warte to dodam je do poszukiwan.
Ostatnio edytowany przez Gość122644, 17 Lip 2023, 12:30, edytowano w sumie 1 raz