REKLAMA
Witam, prosze o pomoc w kupnie pierwszego auta. Jestem z lubelskiego i szukam cos malo awaryjnego bo nie znam sie na autach i zeby mnie bezpecznie dowozilo do celu.
Kwota powiedzmy10-20 tys wydam mniej to zawsze zostanie na cos innego.
Jezdze 15km w jedna strone do pracy, czasami gdzies w wekend dalej i dwa razy do roku na urlop z 500km. Wiec przebiegi male mysle bede robil.
Co bym chcial do konca samm nie wiem ogolnie w mojej oklicy malo ogloszen, myslalem o Corsa D, ford fiesta, patrzylem tez peugeot 307 podobno ok nawet pojemniejszy niz Opel. Wiem ze to inna klasa ale jezeli auta mieszcza sie w kwocie to chyba bez roznicy. Ogolnie widze ze fordy trzymaja cene wyzsza a za peugote bym dal najmniej , znowu przegladajac oferty najwiekszy wybor jest w oplach. Moze renault megane jeszcze hm ?
Nie wiem czy disel czy benzyna chodz mysle ze predzej tylko benzynka chodz inni mi radza peugota 308 np z dislem. Ma to bys hatback i 5 drzwiowy z klima czy automatyczne szyby ale to chyba i tak juz wszystkie auta maja mysle tutaj wiecej chyba wymagan nie mam, silnik 1,4 lub 1,6 okolo 100 koni . Spokojny kierowca nie scigam sie ani nic innego aby sprawnie sie przemieszczac.
Macie inne propozycje to chetnie wyslucham bardziej doswiadczonych uzytkownikow. Jak o czym zapomnialem napsac pytajcie