Witam! Przymierzam się do kupna quada z okolicy o pojemności 200cc. Quad jest z 2008 roku. Od nowego ma tablice i dowód - jest zarejestrowany. Niestety nie posiada aktualnego przeglądu i składki OC od 2 lat. Przegląd to rozumiem, że wystarczy podjechać sprawnym pojazdem na stację kontroli i jest to kwestia wbicia pieczątki w dowód. Jednak zastanawia mnie co z OC? Wiem, że powinna być ciągłość. Jeżeli kupie Quada bez ważnego ubezpieczenia - to czy wystarczy podjechać do ubezpieczalni i wykupić OC? Czy będę miał problemu z tytułu braku składki przez 2 lat - np. bd musiał zapłacić karę i zaległe OC? Trochę szukałem na ten temat ale opinie są różne, a tematy z przed 10 lat... Pozdrawiam
Po zakupie, jeszcze tego samego dnia wykupujesz OC na siebie. Ty problemu z tym nie będziesz miał, a ewentualnie poprzedni właściciel Co do przeglądu to tak jak napisałeś.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego samochodu? Przy zakupie używanego samochodu warto zwrócić uwagę na wiele różnych czynników które opisujemy w tym artykule. Jeżeli nie jesteśmy na siłach sami w pełni zweryfikować stanu samochodu bo np. nie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.