Witam! Przymierzam się do kupna quada z okolicy o pojemności 200cc. Quad jest z 2008 roku. Od nowego ma tablice i dowód - jest zarejestrowany. Niestety nie posiada aktualnego przeglądu i składki OC od 2 lat. Przegląd to rozumiem, że wystarczy podjechać sprawnym pojazdem na stację kontroli i jest to kwestia wbicia pieczątki w dowód. Jednak zastanawia mnie co z OC? Wiem, że powinna być ciągłość. Jeżeli kupie Quada bez ważnego ubezpieczenia - to czy wystarczy podjechać do ubezpieczalni i wykupić OC? Czy będę miał problemu z tytułu braku składki przez 2 lat - np. bd musiał zapłacić karę i zaległe OC? Trochę szukałem na ten temat ale opinie są różne, a tematy z przed 10 lat... Pozdrawiam
Po zakupie, jeszcze tego samego dnia wykupujesz OC na siebie. Ty problemu z tym nie będziesz miał, a ewentualnie poprzedni właściciel Co do przeglądu to tak jak napisałeś.
System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...
BMW X Coupé 2001 BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.