REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Umowa k/s na"starszą"a Ty jako współwłasciciel...jarekm95 napisał(a):Umowa kupna na mnie czy na nią?
Nie ma takiej potrzeby ani nie jest wymagane przepisami.Adnotacja"GAZ"w DR jest wpisywana w WK na podstawie wystawionych dokumentów przez warsztat to wykonujący a mianowicie:MotoAlbercik napisał(a):Po założeniu gazu musisz prawdopodobnie zrobić przegląd.
jarekm95 napisał(a):nie mam zniżek, a wręcz chyba mam zwyżki
jarekm95 napisał(a):po zakupie do gazownika czy najpierw do urzędu?
MotoAlbercik napisał(a):mama musi być współwłaścicielem
Tak jak pisałem wczesniej wlasnie na podstawie dokumentów następuje wpis"GAZ"do DR bez zadnych dodatkowych badań.Natomiast jezeli biega o TNBT to jest bez zmian tylko w przypadku samochodu starszego od 4 lat w górę.W przypadku samochodu nowego/TNBT za 3 lata/zostaje skrócony do 1 roku i badanie tech.takiego pojazdu musisz wykonywac juz co rok....MotoAlbercik napisał(a):czyli LPG wpisują nam do DR w WK na podstawie ww dokumentów, a OBT jest wykonywane normalnie, wg "charmonogramu" w DR?
Tak-162zł dokladnie...MotoAlbercik napisał(a):I kolejne OBT po założeniu gazu jest juz wykonywane za 160 zł z groszami?
strongbow napisał(a):Mam pytanie odnosnie kupna rejestracji i ubezpieczenia.W najblizszych dniach chce kupic auto a wlasciwie kupi mi go moj ojciec poniewaz ja przebywam za granica.
-czy ktos moze kupic auto na moje imie
-czy ktos moze zarejsestrowac
-czy ktos moze ubezpieczyc
strongbow napisał(a):Inna opcja jest zakup auta (auto z komisu sprowadzane z niemiec) i wstawienie go do garazu o czasu mego powrotu i zalatwienie formalnosci osobiscie.w tym przypadku pytanie brzmi czy odwleczenie rejestracji i ubezpieczenia nie przyniesie jakichkolwiek konsekwencji prawnych wobec mnie.
strongbow napisał(a):Wlasciciel komisu stwierdzil ze nie ma problemu aby wpisac moje dane na umowie sprzedazy ,czy w takim przypadku moge wstawic autko do garazu i czekac na powrot i zalatwienie formalnosci osobiscie?