Witam! Mój tata upatrzył sobie pewny samochód, autko miałoby być jako drugie mamie do pracy i chciałbym się na jego temat czegoś dowiedzieć, może ktoś z was ma taki samochodzik z takim silniczkiem, albo miał z nim doczynienia i wie coś na jego temat, samochód ten to Opel Astra II z silnikiem 1.6 75KM - benzyna + LPG samochód jest z 1999r i najechane ma 210 tyś.km. Auto jest w bogatej wersji wyposażenia - IRMSCHER, wyposażone w aluminiowe felgi, 4airbag, klima, podłokietnik w tylnej kanapie, halogeny, wspomaganie kierownicy, centralny zamek i alarm. Ponadto właściciel pokusił się o zamontowanie ksenonów i radia MP3, USB. A oto zdjęcia:
Sprzedawca wycenia samochód na 8.700 do neg. Proszę o szybkie odpowiedzi, bo jutro wybieram się z tatą po ten wózek.
Na nie za długie dystanse ten silnik jest jak najbardziej ok , w trasie to muli . Ale ten egzemplarz który podałeś mi jakoś za bardzo się nie widzi , ale tu chyba chodzi o mój gust ... kompletnie mi się nie podobają te nowe ksenony , ale cóż . Cena dość niska , ale trzeba wziąć pod uwagę , że auto 3 drzwiowe , wyposażenie jak na Astrę wcale takie bogate nie jest , no i rocznik i przebieg .
Silnik jak najbardziej daje radę, przy 1.6 spalanie nie będzie zbyt wysokie,no chyba ze jazda po mieście i na krótkich odcinkach. Dobrze znosi gaz,więc nie obawiałbym sie o jakąś poważną awarię. Szkoda tylko,ze te światła z tyłu są takie fatalne...
Jak przygotować się do zakupu używanego Volvo? Porady i wskazówki Zakup używanego Volvo, podobnie jak każdego innego samochodu, wymaga odpowiedniego przygotowania, aby uniknąć potencjalnych problemów. Jakie cechy wyróżniają używane samochody Volvo? Czy możliwe jest kupno auta ...
Planujesz dłuższą trasę - co sprawdzić, aby uniknąć kosztownych awarii Migające kontrolki na desce rozdzielczej, stukanie i skrzypienie w zawieszeniu, zmiana pracy silnika – nie należy lekceważyć tych niepokojących sygnałów, ponieważ mogą być one zwiastunem poważnej awarii. Systematyczne ...
te ksenony musisz zmienić jeśli nie chcesz mieć problemów z policją, bo one są niehomologowane - brak spryskiwaczy reflektorów! to są zamontowane tuningowe światła i chińskie ksenony więc musisz założych normalne żarówki jeśli reflektory mają homologacje, bądź wymienić całe jeśli jej nie posiadają co będzie dobrym powodem do negocjacji ceny
Irmsher to nie wersja wyposażenia tylko pakiet stylistyczny, a ten takiego nie posiada tylko ma założoną atrapę chłodnicy z tym emblematem
Tak w sumie to koło IRMSCHERA ona nawet nie stała, jedynie gril jest w tym stylu, reszta to zlepek z alledrogo. Poza klimą prawdopodobnie dokładaną przy kupnie w salonie, to GOLAS
Odnosnie samego auta, miałem przyjemnosc posiadać ASTRĘ G z tym silnikiem w edycji "100" Ogólnie auto bardzo udane, silnik całkiem wystarczający dla "normalnego" użytkownika. Spalanie Pb95 w mieście z klimą około 9-10l/100km (lato) Jedyny minus to bardzo mało wyprofilowane oparcia siedzeń co powoduje "latanie" w zakretach
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu. Sprawdź: dane techniczne OPEL
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.