Kupno samochodu - Astra II 1.6 75KM + LPG

10 Lut 2012, 09:48

Witam! Mój tata upatrzył sobie pewny samochód, autko miałoby być jako drugie mamie do pracy i chciałbym się na jego temat czegoś dowiedzieć, może ktoś z was ma taki samochodzik z takim silniczkiem, albo miał z nim doczynienia i wie coś na jego temat, samochód ten to Opel Astra II z silnikiem 1.6 75KM - benzyna + LPG samochód jest z 1999r i najechane ma 210 tyś.km.
Auto jest w bogatej wersji wyposażenia - IRMSCHER, wyposażone w aluminiowe felgi, 4airbag, klima, podłokietnik w tylnej kanapie, halogeny, wspomaganie kierownicy, centralny zamek i alarm. Ponadto właściciel pokusił się o zamontowanie ksenonów i radia MP3, USB.
A oto zdjęcia:
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie

Sprzedawca wycenia samochód na 8.700 do neg.
Proszę o szybkie odpowiedzi, bo jutro wybieram się z tatą po ten wózek.
deguti97
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2007
Auto: Mercedes A-170 Avantgarde

10 Lut 2012, 11:05

Moim zdaniem ten silnik jak na dojazdy do pracy wystarczy spokojnie.
Ogólnie to Astra niczego sobie tylko cena troche niska mi sie widzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lut 2012, 12:23

Na nie za długie dystanse ten silnik jest jak najbardziej ok , w trasie to muli . Ale ten egzemplarz który podałeś mi jakoś za bardzo się nie widzi , ale tu chyba chodzi o mój gust ... kompletnie mi się nie podobają te nowe ksenony , ale cóż . Cena dość niska , ale trzeba wziąć pod uwagę , że auto 3 drzwiowe , wyposażenie jak na Astrę wcale takie bogate nie jest , no i rocznik i przebieg .

p.s. Szkoda że szyby na korbę :D
Miloszek
Początkujący

Miejscowość: Łask

10 Lut 2012, 13:33

Tani bo raczej od młodego gniewnego :mrgreen:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Lut 2012, 13:47

Silnik jak najbardziej daje radę, przy 1.6 spalanie nie będzie zbyt wysokie,no chyba ze jazda po mieście i na krótkich odcinkach. Dobrze znosi gaz,więc nie obawiałbym sie o jakąś poważną awarię. Szkoda tylko,ze te światła z tyłu są takie fatalne...
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

10 Lut 2012, 14:00

Zawsze można je zmienić.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

10 Lut 2012, 17:40

te ksenony musisz zmienić jeśli nie chcesz mieć problemów z policją, bo one są niehomologowane - brak spryskiwaczy reflektorów! to są zamontowane tuningowe światła i chińskie ksenony więc musisz założych normalne żarówki jeśli reflektory mają homologacje, bądź wymienić całe jeśli jej nie posiadają co będzie dobrym powodem do negocjacji ceny ;)

Irmsher to nie wersja wyposażenia tylko pakiet stylistyczny, a ten takiego nie posiada tylko ma założoną atrapę chłodnicy z tym emblematem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

10 Lut 2012, 19:02

No i przeglądu mogą nie podbić z tymi lampami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lut 2012, 21:42

Tak w sumie to koło IRMSCHERA ona nawet nie stała, jedynie gril jest w tym stylu, reszta to zlepek z alledrogo. Poza klimą prawdopodobnie dokładaną przy kupnie w salonie, to GOLAS :?

Odnosnie samego auta, miałem przyjemnosc posiadać ASTRĘ G z tym silnikiem w edycji "100"
Ogólnie auto bardzo udane, silnik całkiem wystarczający dla "normalnego" :D użytkownika. Spalanie Pb95 w mieście z klimą około 9-10l/100km (lato) Jedyny minus to bardzo mało wyprofilowane oparcia siedzeń co powoduje "latanie" w zakretach :twisted:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet