07 Cze 2014, 19:20
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Co prawda jestem nowy, ale wiem, że trzeba wcześniej szukać tematów, ale takowego nie znalazłem. A mianowicie - aktualnie przebywam za granicą i mam możliwość zjazdu do Polski tylko na tydzień i ani dnia dłużej. Mam upatrzony samochód, rozmawiałem już ze sprzedającym. Po samochód pojedzie mój brat z mamą. I tu jest moje pytanie. Czy umowa kupna sprzedaży musi być podpisana przeze mnie jeżeli samochód będzie rejestrowany tylko na mnie (do rejestracji upoważnię mamę). Czy jest możliwość, że na umowie podane zostaną podane moje dane, a podpiszę się mama. Lub też takie wyjście, że umowa kupna sprzedaży będzie całkowicie na Nią (dane) a rejestracja pójdzie już na mnie. Bardzo mi zależy na tym samochodzie, a na ten moment nie mam możliwości zjazdu. Nikt go nie będzie trzymał nie wiadomo ile dla mnie. Chodzi też o to, że chcę to troszkę przyspieszyć, bo mam tylko ten tydzień, a tak to wpadłbym już po zarejestrowany samochód. Proszę o szybką odpowiedź ponieważ zależy mi na czasie i oczywiście za wszytskie serdecznie dziękuję.