Kupno samochodu do 18 tyś-pytania

03 Paź 2010, 11:29

Witam wszystkich po raz pierwszy,

poszukuje samochodu do 18 tysięcy i nie bardzo wiem co wybrać.. na kazdym forum polecaja co innego i na każdy samochod znajdzie sie ktos kto narzeka... wiec ciężko o wybór. Prosiłbym o pomoc w wyborze, moje wymagania są dosyć wysokie jak na tą cene ale może sie uda. Potrzebuje samochodu rodzinnego raczej, bardzo duzo nim jezdzic nie bedziemy więc pytanie czy diesel czy benzyna? Na pewno musi to być sedan lub hatchback i rocznik powyżej 2001 roku. Najlepiej jakby był mało awaryjny i rozmiarów powiedzmy opla astry 2. Dobrze by było gdyby był climatronic a w gorszym wypadku klimatyzacja zwykla. Jeszcze niech to bedzie samochód 5 drzwiowy. No i teraz pytania:

1. Jaki samochód polecacie?
2. Jak w tym samochodzie z awaryjnością i blachami?
3. Co myślicie o samochodach: opel astra 2 2,0 diesel, honda civic, Golf 4? jak nie te to jakie
kriso20
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnik

03 Paź 2010, 11:48

jezdze czesto astrą II lecz 1.7 diesel.troszke brakuje mu mocy ale nie jest najgorzej.jednak uwazam że jest to za slaby silnik do takiego auta stad dosc wysokie spalanie jak na diesla.skoro nie zamierzasz duzo jezdzic to raczej benzyna.moze laguna II lub bmw e46
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

03 Paź 2010, 12:51

matttias1234 napisał(a):moze laguna II

Polecam, lecz trudno dostać niekombinowany samochód z przyzwoitym oryginalnym przebiegiem. Nie wiem jak jesteś nastawiony do francuzów. Jak Laguna to odpowiedź na twoje pytania:

1. Laguna ;)
2. Awaryjność - "Jak dbasz tak masz". Blachy: błotniki przód plastik, maska aluminium, reszta blacha w pełni ocynkowana. Czyli jak nie bita to nie powinna rdzewieć.

Moje wozidło:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

03 Paź 2010, 14:41

to poprosze o inne typy i wypowiedz na temat tych co podałem... tak na marginesie to słyszałem że ludzie lagunkami to prawie z warsztatow nie wyjezdzaja
kriso20
Nowicjusz

03 Paź 2010, 15:24

osobiscie mam jednego znajomego co jezdzi laguna II ale to troche inna bajka bo 3.0 benzynka automat.cos sie tylko zepsulo w skrzyni i jezdzi ciagle na trybie awaryjnym.ale jezdzi juz tak drugi rok i autko puki co nie naganne.osobiscie nie wybralbym automata.

golf IV w tej cenie odradzam.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

03 Paź 2010, 15:41

kriso20 napisał(a):to poprosze o inne typy i wypowiedz na temat tych co podałem... tak na marginesie to słyszałem że ludzie lagunkami to prawie z warsztatow nie wyjezdzaja

Moja Laguna tylko raz widziała warsztat przy czyszczeniu EGR :P I tyle przez 3 lata :lol:
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

03 Paź 2010, 17:36

okej to co jeszcze proponujecie... co myślicie o peugeot 307, oplu astrze 2?? i nie wiem co jeszcze w tej cenie... nissan almera ale one mi sie wydają ze strasznie długi przód mają
kriso20
Nowicjusz