A mi właśnie się ten civic z tym kojarzy.. w środku muza z kufra musi łupać żeby conajmniej zagłuszyć stojącego obok tira.. do tego full otwarte szyby i zimny łokieć oraz w środku ktoś z założoną czapeczką z daszkiem oraz min 3 paskami u bluzy na ramieniu..
Nie no nie trzymajmy się stereotypów
tani szpan .. niekoniecznie.. poprostu tigra ma wg mnie ładny kształt..
Nie podoba mi się wygląd tego civica.. jakoś nie pasują mi żadne samochody z tyłem w stylu golfa czyli takie zaokrąglone.. dlatego też w propozycjach początkowych jest bravA a nie bravO
Z civiców to jedynie mi się podoba "Type R" ale to już nie ta cena..
Co do kobiecości auta to bardziej bym podciągnął pod to corsę.. w środku to to samo co tigra no ale buda w tigrze jest fajniejsza..
Na początek to mi nie potrzebne jest przestronne ani "sportowe" auto.. nawet smart by mi pasował...
A Tigra nie jest sportowa bo tylko kształtem sprawia takie wrażenie i o tym doskonale wiem.
Nie mam zamiaru wozić z tyłu całej ekipy, a jak już ktoś będzie ze mną jechał to mu te 1 normalne siedzenie z przodu wystarczy
Mi zależy na tym żeby się wyrobić w funduszach, żeby było auto ekonomiczne czyli mało paliło, tanie naprawy (najlepiej brak ale tak dobrze to nie ma). No i na wyglądzie.. musi mi się chociaż trochę podobać bo nie chcę czegoś co będzie mnie odpychało jak będę na to patrzył..
Dlatego na pierwszy wybór padły te 2 sztuki:
-Tigra bo ciekawie wygląda, części tanie bo jednak to jest corsa z inną budą.. Zakładam że jest w środku słabo wyposażona, silnik 1,4 żeby mniej palił niż 1,6, no i prawdopodobnie gaz
-Brava bo to fiat czyli części tanie jak barszcz, powinien mało palić (chociaż tutaj to niekoniecznie bo w rodz. mamy cinquecento to fakt że części tanie i praktycznie się nie psuje ale za to spalaniem sobie to rewanżuje..), no i lepsze wyposażenie od tigry, silnik najlepiej 1,2 (dizel powinien mało palić na tej trasie co podałem), lub 1,4 ale tutaj już krążą opinie o wadliwym smarowaniu i awaryjności.. a znowu 1,6 już więcej wachy pociągnie... czyli do niego też chyba gaz
Zastanawia mnie jeszcze seat ibiza .. będę musiał trochę o nim poszperać..
Nadal czekam na propozycje nowych typów innych niż moje albo opisy moich (jak awaryjność, spalanie..)