Kupno samochodu do 21 000 zl

04 Kwi 2016, 19:53

Dobry wieczór,
Szanowni użytkownicy szukam samochodu dla siebie.
Jak używam samochodu? Codziennie trasa w sumie 8 km, czyli diesel odpada, czasem ciut więcej, ale w granicach 50 km dziennie. Dwa razy w miesiącu mam zamiar robić 100 km do Wrocławia i z powrotem.
Moje wymagania:
W miarę wygodny samochód, tak abym nie musiał co 100km robić przerw. Silnik dobry do gazu - zaloze zaraz po zakupie. Samochód w miarę tani w eksploatacji - chociaż nie chce zostać odebrany jako koleś który wykłada niemałe pieniądze na samochód ale nie liczy się z eksploatacją.
Auto nie musi być demonem prędkości ale nie chcę Skody fabii...
Myślałem nad: Fiatem bravo 1.4 t-jet 120 km, Audi a4 b6 1.8 t chociaż ona jest często kradziona w mojej okolicy.
VW i jego silniki fsi odpadają, Opel astra chlepcze olej. BMW? tylko E46 ale nie wiem których silników szukać. Jakie mielibyscie propozycje? BMW chciałbym uniknąć, ale jeśli będzie to dobry wybór.. Czemu nie.

Dodam że samochód chce ściągnąć z Niemiec

Proszę o pomoc i dziękuje z gory
Topor
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford fiesta
Silnik: 1.25 zetec-s
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Alpine
    W 1976 roku Renault przedstawiło prawdziwie sportowy samochód – Renault 5 Alpine. Model, zaprojektowany i produkowany w zakładach Alpine w Dieppe, łączył elegancję ze sportowym stylem. Wykorzystano w nim wyposażenie ...