REKLAMA
Hej
Szukam auta typowo na trase, poniewaz moje przejazdy to 75% trasa, 25% miasto (Wrocław). Budżet to 25000 zł.
Przebieg roczny jaki robie to ok 10.000km.
Moje wymagania co do auta to:
-w miare pojemny bagaznik,
-spalanie w trasie przy 140km/h do 8.5l benzyny,
-5 drzwi,
-ponizej tych 10s do 100 , potrzebuje auta, ktore pozwoli na bezpieczne wyprzedzanie,
-auto nie bedzie garazowane, wiec dobra blacha,
Co do kosztów utrzymania chciałbym, aby były raczej na poziomie aut z segmentu C/D, raczej nie stać mnie na utrzymanie typowej limuzyny jak BMW serii 5/7.
Najlepsza opcja co do paliwa wydaje mi sie benzyna, ponieważ gaz zwracałby się chyba za długo, a na dieslu wiecej strace na naprawach niz zyskam na spalaniu.
Z moich propozycji to te nastepujace auta:
-BMW E46 touring: celowalem tutaj w tego benzyniaka 2.0 R6 170KM, ewetualnie tego z oznaczeniem 1.8 R4, kusi tez diesel 2.0d 150KM, ale boje sie napraw.
-Vectra C liftback: tutaj jedynie 2.0T, ale z drugiej strony ludzie bardzo wychwalaja 1.9CDTI.
-Accord VII sedan: 2.0VTEC
-Astra H: te same silniki co przy Vectrze, a Astra chyba bedzie tansza w utrzymaniu i przestrzenia mi wystarczy,
-Kia Cee'd hatchback: tutaj nie wiem jakie silniki i czy warto kupowac Kie w porowaniu z konkurentami w tej cenie?
-Audi A4 B6 Avant: 1.8T, bardzo fajny silnik, tylko wydaje mi sie, ze przeplaca sie za znaczek .
Bardzo proszę o pomoc i mniej wiecej porowanie tych modeli, chodzi mi o komfort w trasie oraz jeszcze bardziej o koszty utrzymania, także chciałbym żebyście Forumowicze zwrócili uwage, które z tych aut bedzie po latach od swojej produkcji najmniej zużyte.
Dziękuje