Kupno samochodu do 25tys zł ,coś konkretnego

19 Cze 2016, 20:38

Witam

Chciałbym was drodzy forumowicze zapytać o poradę co wybrać w kwocie 25tys zł

Będzie to mój drugi samochód obecnie zasuwam Space Starem 1.3 ;) i chciałbym coś lepszego ale mam mega mętlik w głowie co wybrać a ludzie z którymi rozmawiałem nie ułatwili mi wyboru ,w dodatku naciskająca na zmianę samochodu dziewczyna :)

A wiec do rzeczy

Budżet: 25 tys im taniej tym lepiej wiadome :) ale jeśli było by warto mogę te 25 tys przekroczyć

Rejon: Śląsk a dokładniej Bielsko-Biała

Użytkowanie : głównie dojazd do pracy jakieś 6km (jak będzie brzydka pogoda)czasem miasto ,i czasem jakaś trasa bo moim space staram troszkę nie pewnie było gdzieś dalej jechać koniecznie 5 drzwiowy ,

Własne potrzeby: kolor nie gra roli oprócz jaskrawych i różowego :) wyposażenie raczej coś na bogato :) bo obecne mam tylko klime i centralny zamek :) silnik benzynowy z automatyczna klasyczną skrzynią biegów chyba tyle jak coś to będe dopisywał :)

Typy aut : i tu jest problem mam mętlik ogromy sam skłaniałem się do audi A3 Sportbeck ,a4 b6 to byli faworyci ale poczytałem forum posłuchałem znajomych i już sam nie wiem :( polecano mi też Toyote verso -puki co nie mam rodziny,Toyote rav4 ale nie podoba mi się, Passata ale jest tego tyle że na parkingu mógłbym się zgubić ,

sam myślałem o
Lexus is200 ale chyba ciężko dorwać dobry egzemplarz i nie wiem jak z serwisem raczej u znajomego mechanika
Saab 9-3 nic o tym aucie nie wiem choc mi sie podoba :)
Mitsubishi Lancer ale budżet nie puszcza chodzi mi o nowszą wersje
Bmw ale nie mam pojęcia jaki model
Volvo s60 i wspomniane a3 i a4
Godlike20
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Było BMW e61
Silnik: 3,0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

19 Cze 2016, 20:42

Godlike20 napisał(a):Lexus is200 ale chyba ciężko dorwać dobry egzemplarz i nie wiem jak z serwisem raczej u znajomego mechanika

Podaż mała to fakt ale w tej cenie możesz myśleć nawet nad IS 300. Dobry mechanik ogarnie ten samochód bez żadnego problemu.

Godlike20 napisał(a):Saab 9-3 nic o tym aucie nie wiem choc mi sie podoba :)

Też jest ok. Bazuje na Oplu Vectrze C. Silniki udane oprócz diesli od Opla. Wada to marnej jakości wnętrze ale w tej cenie może jakiś poliftowy się znajdzie gdzie jest ono trochę lepsze.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Cze 2016, 20:58

Co do Lexusa to mam dobrego mechanika ,tylko nie wiem jak z częściami ich dostępnością ten is300 mi się bardzo podoba ale cena trosze duża :)
Godlike20
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Było BMW e61
Silnik: 3,0
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

19 Cze 2016, 21:13

Z częściami nie ma problemu. Ja np. wszystko zamawiam na iparts
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

20 Cze 2016, 17:54

Przy S60 musisz bardzo dbać o automat, reszta samochodu jak najbardziej ok
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM