Kupno samochodu do 30 tyś. zł

15 Kwi 2010, 21:43

Witam, mam zamiar kupić samochód do 30 tyś w jak najlepszym roczniku i najlepiej jak najmniej awaryjny. Zastanawiam się nas samochodem japońskim lub niemieckim. Silnik diesel do 2,5l, combi lub sedan. Mam zamiar pojechać po samochód za granice. Doradzicie coś co najlepiej wybrać. Z góry wielkie dzięki.
zibi61-61
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

15 Kwi 2010, 21:55

moze taka Astra III w combi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiechuuu
Początkujący

Miejscowość: Rybnik

15 Kwi 2010, 21:58

Po pierwsze nie sugeruj się rocznikiem, to moja opinia. W Polsce przyjęło się, że rocznik jest bardzo waży, ale w istocie nie jest to najważniejsze. Liczy się stan ogólny auta. Co z tego, że auto będzie nowe, a np. nie będzie zmieniany okresowo olej, lub hamulce i amortyzatory? Tak samo przebieg. Jeśli będziesz szukał auta za granicą, mogę polecić Mazdę. Myślę, że w tej cenie znajdziesz Mazdę 6 kombi z dieslem.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

15 Kwi 2010, 22:11

Tak jak pisze kolega wyzej mazda 6 jest supcio.Za granicą(np.w holandii)za 7tysiaków mozesz juz fajna bryczke wyrwać .pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

16 Kwi 2010, 17:05

Mnie tez chyba ta szostka przekonuje.
Sam aktualnie poluje na auto do ok 25k PLN i jest to poki co jedna z najciekawszych propozycji. Stylistycznie jak dla mnie b ładny samochod - prawie ja alfa :grin:
a japoniec to japoniec, nie powinien miec wloskiej maniery notorycznego psucia sie.
nie ukrywam ze od zawsze mowilem ze tylko niemiec ale sledzac aktualny rynek samochodow z drugiej reki smiem twierdzic ze mozna kiepsko zainwestowac inkasujac fundusze w 11 letnie audi a6 majac za te same pieniadze mozliwosc nabycia 5 letniej mazdy, amen :razz:
n1unek
Nowicjusz

Miejscowość: WrocLove

19 Kwi 2010, 20:30

A co myślicie o tych dwóch samochodach:
- VW Touran
- Audi A4
W jakim silniku najlepiej je kupić, itp. ?
zibi61-61
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin