Cześć. Odkupiłem od firmy w której pracuje samochód i chce sprzedać go dalej. Firma wystawiła mi fakturę na sprzedaż auta + mam dowód rejestracyjny i kartę pojazdu. Czy muszę przerejestrować auto na siebie, żeby go odsprzedać? Jeżeli nie to co wpisać w umówię K-S jako właściciela auta, dane z dowodu rejestracyjnego?
Masz 30 dni na zgłoszenie kupna samochodu, a to wiąże się z jego rejestracją.
Możesz go sprzedać od razu nie rejestrując na siebie ale nowemu właścicielowi musisz przekazać również twoją fakturę zakupu oprócz umowy którą spiszesz z nowym właścicielem.
Zawsze zwalniaj przed skrzyżowaniem Skrzyżowania to jedne z najniebezpieczniejszych miejsc dla kierowców. Dochodzi na nich średnio rocznie do około 10 tysięcy wypadków, co stanowi ponad 30% wszystkich wypadków drogowych w Polsce(1). Wielu ...
Tuning Show 2013 - Kraków / relacja W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.