Kupno samochodu, sprzedanie go przed upływem pół roku.

02 Lut 2018, 21:05

O kurde.. Dzięki że mi powiedzieliście że mam 14 dni bo słabo by było :) Czyli dało by rade bym w kwietniu wypisał się z obecnej ubezpieczalni i do następnej opłaciłbym na 6 miesięcy. i w tym czasie sprzedał to auto normalnie, tak ?
Kilian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Opel Astra f
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

02 Lut 2018, 21:12

W obecnej ubezpieczalni najpewniej też możesz rozłożyć kolejny rok ochrony na raty, wystarczy się z nimi skontaktować.

Możesz też zmienić ubezpieczyciela, tylko pamiętaj żeby w obecnym TU złożyć wypowiedzenie najpóźniej na dzień przed zakończeniem ochrony.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi

02 Lut 2018, 21:14

Wiem, wiem i przepraszam, jestem w tym temacie kompletnie zielony :)
Kilian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Opel Astra f
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

02 Lut 2018, 22:35

veloce napisał(a):2000,- to za mało? Kiedyś był limit do 1000,- znowu coś zmienili?

Założyłem błędnie, że autor ma dużo niższą kwotę na umowie. Jak widać ma, ale nadal powyżej 1000, więc podatek jest.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...
    Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...