Kupno samochodu, sprzedanie go przed upływem pół roku.

02 Lut 2018, 21:05

O kurde.. Dzięki że mi powiedzieliście że mam 14 dni bo słabo by było :) Czyli dało by rade bym w kwietniu wypisał się z obecnej ubezpieczalni i do następnej opłaciłbym na 6 miesięcy. i w tym czasie sprzedał to auto normalnie, tak ?
Kilian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Opel Astra f
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

02 Lut 2018, 21:12

W obecnej ubezpieczalni najpewniej też możesz rozłożyć kolejny rok ochrony na raty, wystarczy się z nimi skontaktować.

Możesz też zmienić ubezpieczyciela, tylko pamiętaj żeby w obecnym TU złożyć wypowiedzenie najpóźniej na dzień przed zakończeniem ochrony.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi

02 Lut 2018, 21:14

Wiem, wiem i przepraszam, jestem w tym temacie kompletnie zielony :)
Kilian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2018
Auto: Opel Astra f
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

02 Lut 2018, 22:35

veloce napisał(a):2000,- to za mało? Kiedyś był limit do 1000,- znowu coś zmienili?

Założyłem błędnie, że autor ma dużo niższą kwotę na umowie. Jak widać ma, ale nadal powyżej 1000, więc podatek jest.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nagroda "Design Trophy" dla Audi A3 i A1 Sportback
    W plebiscycie "Auto Trophy 2013", dwa modele marki Audi bezkonkurencyjnie pokonały rywali. Prawie 31 procent, spośród ponad 24 tysięcy biorących w nim udział czytelników niemieckiego magazynu Auto Zeitung, w ...