REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kilian napisał(a):Zakupiłem ostatnio "Opla astrę f 1.6" za 2000 zł. Wszystko fajnie chodzi ale przypomniało mi się że OC kończy się w kwietniu. Pieniędzy jak dotąd nie mam i raczej nie zarobie do kwietnia(szkoła).
OW05 napisał(a):Swoją drogą masa jest ogłoszeń bez OC i PT, czego osobiście nie rozumiem, bo za brak OC kolega dostał 4200zł kary.
veloce napisał(a):chyba dopiero od niedawna zabrali się za takie kontrole
To jesteś w błędzie.Ja taki przypadek mialem przynajmniej ok 10 lat temu.Kiedy dostałem wezwanie do zaplaty od f-my ubezpieczeniowej to machnełem ręka.Jednak na tym się nie skończyło.Po jakimś czasie przyszło powienszowanie z f-my windykacyjnej i tu juz musiałem się spręzyć.Jednak na szczeście wszystkie dokumenty miałem w komplecie.Skończylo się jedynie na strachu...veloce napisał(a):chyba dopiero od niedawna zabrali się za takie kontrole.
Za mała kwota przy pcc-3.veloce napisał(a):Ciekawe czy rozliczył się po zakupie z US
Nie, to już trochę czasu minęło. Dostał, bo dał auto rodzinie i nie płacili OC, a było na niego.veloce napisał(a):chyba dopiero od niedawna zabrali się za takie kontrole.
Chyba nie, ale zawsze myślę, że możesz w tej samej ubezpieczalni zapłacić w tył za ten zaległy tydzień, gdybyś zapomniał i problemu nie będzie.veloce napisał(a):Tak na marginesie - OC przypadkiem nie przedłuża się automatycznie?
Oczywiście ze tak.Jezeli masz pragnienie zmienic ubezpiczyciela to sprawa podstawowa:wypowiedziec dotychczasowej firmie.Jezeli tego nie uczynisz a zmienisz firmę to automatycznie się przedłuza.Wtedy płacisz w nowej firmie i oczywiscie w "starej"tez...Nie ma zadnego odwolania typu ja zapomniałem itp....veloce napisał(a): OC przypadkiem nie przedłuża się automatycznie?