REKLAMA
Jestem tu nowy więc na wstępie witam Wszystkich.
Mój problem z kupnem samochodu jest "przyszłościowy",ale już w tej chwili chciałbym ustalić w jakim kierunku mam iść.
W niedalekim czasie (mam nadzieję) planuję kupić auto do kwoty około 20 tys PLN.Dobrze było by taniej bo jeszcze dochodzi obsługa na wstępie ale rozważę wszystkie opcje.Problem polega na tym,że musi spełnić "parę" wymagań ...I tu właśnie jest problem.Do rzeczy...Auto zostanie z moją rodziną (na razie jedno dziecko...ale za jakiś czas może drugie) przez długie lata albo do zajeżdżenia dlatego chciałbym,żeby był to w miarę młody rocznik,możliwie najmniej awaryjny,ekonomiczny,chociaż z lekkim pazurem jeżeli chodzi o zbieranie się oraz w miarę wyposażony,nie za ciasny w środku,w miarę tani w utrzymaniu i eksploatacji oraz bezpieczny (przez kilka lat dojeżdżam do pracy i włos na głowie się jeży co niektórzy kierowcy ćwiczą),przebieg...napiszę może tyle,żeby był w miarę realny .Nie mam sprecyzowanego zdania co do rodzaju paliwa,chociaż gazu wolałbym uniknąć.Nie znam nikogo kto nie narzekałby na LPG w swoim aucie (chociaż to pewnie kwestia instalacji,montażu itp,itd...).
Przejrzałem chyba wszystko co oferuje Allegro i nie wiem co myśleć.Dość poważnie myślałem o Oplu Corsie C i jeszcze poważniej o Oplu Zafirze A (od jakiegoś czasu choruję na to auto ).Przewinął mi się jeszcze przez głowę Ford Focus Mk1,Ford Mondeo Mk3,Ford Fusion (też miałem dość poważne przemyślenia na temat tego auta).Było tego dużo więcej.Nawet nie pamiętam dokładnie co przeglądałem...
I tu zadaję pytanie...Czy można coś za te pieniądze kupić co wejdzie chociaż częściowo w te wymagania?