Kupno samochodu

09 Lut 2011, 18:47

Witam wszystkich.Przymierzam się do kupna samochodu.Przyznaje,ze jestem jeszcze w tym kompletnie zielony.Nie stać mnie na nowe auto a nie chciałbym kupić jakiś szmelc.Proszę więc o poradę.Marka jest mi obojętna.cena gdzieś do 30-tu tyś.Z góry dziękuje za pomoc.
henkosz
Nowicjusz

Miejscowość: częstochowa

09 Lut 2011, 18:50

Jakiej wielkości to ma byc auto? Tzn. sedan, kombi, hatchback, suv...?
atis700

09 Lut 2011, 19:07

Dzięki za pytanie.Myślę że średniej wielkości.Tylko może nie kombi.
henkosz
Nowicjusz

09 Lut 2011, 19:51

A nie masz jakichś kryteriów np. pojemność silnika czy coś takiego ?? A to ma być auto rodzinne ?? Czy raczej tylko dla Ciebie ??
Ostatnio edytowany przez katalonczyk1024, 10 Lut 2011, 01:27, edytowano w sumie 1 raz
katalonczyk1024
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

09 Lut 2011, 19:54

zastanów się nad kryteriami ile km przejedziesz w ciągu miesiąca diesel benzyna czy gaz jaka wielkość rodzaj itp i wtedy znajdziesz
mariusz
ontegoniewie91
Początkujący

Miejscowość: siedlce
Prawo jazdy: 07 09 2009
Auto: opel astra 1.7d

09 Lut 2011, 20:15

Kupno używanego a zarazem dobrego i sprawnego samochodu, który podczas eksploatacji nie okaże się skarbonką, jest bardzo trudnym zadaniem.Nie chcę Ci tu radzić jaką markę masz wybrać natomiast jak kupować i na co trzeba uważać.Mógłbym się o tym rozpisywać ale lepiej będzie jak poczytasz sobie coś na ten temat.Kilka ciekawych artykułów na interesujący Cię temat znajdziesz na moim www.
Ostatnio edytowany przez damko88 10 Lut 2011, 17:32, edytowano w sumie 2 razy
damko88
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...
    Powrót do przyszłości - Audi museum mobile
    Trzynaście pojazdów studyjnych i prototypów oraz trzy motocykle wyznaczające historię AUDI AG, znalazło się na nowej wystawie w Audi museum mobile w Ingolstadt. Zgodnie z tytułem wystawy "Powrót do przyszłości", ...

09 Lut 2011, 20:28

Sorki,że nie podałem dokładniej o jakie autko mi chodzi ale pisałem,że jestem kompletnie w tym zielony.Może tak,auto ma być ekonomiczne może nie za dużej mocy bo jestem początkowym kierowcą.i dla trzech osób.Na jakie paliwo to tu na Was liczę.

[ Dodano: 9 Luty 2011, 21:08 ]
Dzięki za linki.Dość ciekawe artykuły.Na pewno mi coś pomogą.
henkosz
Nowicjusz

09 Lut 2011, 21:16

Nie ma za co.Cieszę się ,że Ci pomogłem.
lubię dyskusje o motoryzacji,lubię również coś poradzić w temacie motoryzacji.
damko88
Nowicjusz

11 Lut 2011, 10:33

Jeszcze raz wszystkich witam.Za bardzo nie miałem zbyt wielu porad o które prosiłem więc wziąłem sprawę w swoje ręce.Długo szukałem coś odpowiedniego dla mnie i w końcu zdecydowałem się na VW Golfa [link do oferty na Allegro wygasł] Moją prośba.do Was.co o nim sądzicie?Dzięki i pozdrawiam.
henkosz
Nowicjusz

11 Lut 2011, 10:40

Moim zdaniem bardzo dobry wybór Golfy to bardzo dobre samochody dobrze wykonane i ekonomiczne. Są prawie niezawodne sam kiedyś miałem golfa ale to już dawno było i nie miałem żadnych problemów z nim ;) Także jeśli to jest twój ostateczny wybór to jest bardzo dobry ;)
Ostatnio edytowany przez katalonczyk1024, 12 Lut 2011, 23:56, edytowano w sumie 1 raz
katalonczyk1024
Nowicjusz

11 Lut 2011, 11:26

Witaj.Autko wydaje się w porządku.Dobre wyposażenie,Marka dość dobra.Tylko ten przebieg mnie zastanawia?Jak już się zdecydujesz na kupno tego auta pamiętaj o oględzinach.Najlepiej by było sprawdzić w autoryzowanym serwisie VW.A jak zrobić oględziny to pamiętaj o mojej stronie www.
damko88
Nowicjusz

11 Lut 2011, 11:31

Czemu przebieg Cię zastanawia przecież to wychodzi ok 10 tyś. km rocznie Moim zdaniem jest ok ;)
katalonczyk1024
Nowicjusz

11 Lut 2011, 11:49

Ale nie W Niemczech.Niemcy prawie nic nie robią tylko jeżdżą po tych swoich autostradach :lol:
damko88
Nowicjusz

11 Lut 2011, 13:09

Po bułki do sklepu autostradą nawet jeżdżą.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

11 Lut 2011, 18:28

Takie auto raczej nie było drugim samochodem w rodzinie. 10 tys rocznie to ktoś by dziennie przejeżdżał niecałe 30 km, nie wliczając jakichs dłuższych wyjazdów. Raczej bardzo mało realne.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok