Kupno volva s40 II 2.0 D

28 Kwi 2016, 15:52

Witam chce kupić volvo s40 II 2.0d 136km do max 22000 :)
felgi 16(standard)
eco skóra ciemna może być jasna(normalna skóra odpada) :)

najlepiej blisko mnie to województwa . Małopolskie, Śląskie,świętokrzyskie,podkarpackie, lubelskie i mazowieckie (jak najbliżej krakowa ) ,

pytam bo przejrzałem allegro , gratke ,olx i mało ofert ciekawych jest więc może znacie kogos kto sprzedaje takie volvo itd?

Co sądzicie o tym? : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
energymix123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 05 2011
Auto: nie mam

28 Kwi 2016, 20:04

Ładne, zadbane ale nie jest to "full opcja" (np. brak halogenów, ksenonów, fotochromatycznego lusterka), niezgodne z opisem (brak podgrzewanych siedzeń). Niemniej jednak jest to wersja Momentum + kilka dokładek stylizacyjnych ale nie firmowe R-design czy Heico. Tyle z wróżenia z fusów po zdjęciach ;)
Zarezerwuj z budżetu pieniądze na rozrząd + przegląd olejowy (1500zł powinno starczyć).
Model bardzo fajny, świetnie się prowadzi, silniki dynamiczne i oszczędne, zawieszenie komfortowe, wykonanie więcej niż dobre, materiały trwałe prócz obszyć przednich siedzeń (lubią pękać co 150kkm od wsiadania/wysiadania).
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Kwi 2016, 21:02

A przebieg? mozliwe ze ma tyle czy nabite ma z 300 tys?

A jak to jest z wersjami momentum itd ? bo nigdzie w google nie moge znalezc z tym modelem ...
Najbardziej zalezy mi ile ma poduszek i ile glosnikow :)
energymix123
Nowicjusz

28 Kwi 2016, 21:43

Oczywiście że może być 300 a nawet i więcej, mój jest z 2008 i ma ponad 240tyś i stale rośnie ;)
Skoro auto z Belgii czy Holandii to po tablicach będzie można sprawdzić historię.
S40II wychodziło w wersjach wyposażenia standard, kinetic, momentum, summum. Wszystkie miały tyle samo poduszek, bezpieczeństwo w Volvo jest priorytetem i nawet najbiedniejsza wersja jest dobrze zabezpieczona. Pisze się różnie ile ich jest, jedni liczą znaczki w aucie inni poduszki. Na pewno są 2x kurtyny, poduszka w kierownicy i dla pasażera, boczne w fotelach czyli wychodzi X6 a znaczków X8-10 :D
Ilość głośników zależy od wersji radia jaka jest zainstalowana, widać to po włączeniu zapłonu na wyświetlacza radia pokazuje Performance lub High Performance, to drugie gra już bardzo dobrze :) wg. mnie nie ma sensu juz nic dokładać.
Teraz o ile w wersji standard/kinetic fabrycznie będzie radio Performance to w momentum/summum będzie High (oczywiście nawet najsłabsze wersje mogą mieć lepsze radio, było jako opcja)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

28 Kwi 2016, 23:08

Dzieki za odpowiedz ! :)

a jakich przebiegow sie obawiac w tym 2.0 136?
energymix123
Nowicjusz

29 Kwi 2016, 04:40

Bardziej obawiaj się stanu turbo, dwumasy, itp. Jak znajdziesz auto z dużym przebiegiem i zrobionymi całym serwisem na czas to spokojnie jeszcze pojeździsz.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wyższy poziom bezpieczeństwa - Dacia Duster
    Duster jest wyposażony w szereg systemów, które przyczyniają się do lepszej ochrony pasażerów. Samochód ma wzmocnioną konstrukcję: nowe podłużnice o większej grubości (+0,2 mm) wykonane ze stali ...