Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jasiek90 napisał(a):Poza tym co w XC90 pochodzi z Forda?
Fiko skoro nie wiesz o czym piszesz to po co się wypowiadasz w temacie o konkretnym modelu?
firma daje wybór pomiędzy FWD które w zupełności wystarczy w codziennej eksploatacji a dzięki któremu może oferować auto tańsze o 50-70tys. zł od bazowych wersji rywali to tylko zaleta.
Kajam się przed takim guru motoryzacji jak Ty.
Rozumiem, że posiadasz wiedzę skąd pochodzą poddostawcy do wszystkich modeli o których się wypowiadasz.
Silników z Fordem nie dzieli, płyta podłogowa pochodzi z Volvo a to, że jakieś detale mogą być wspólne to akurat moim zdaniem nic dyskredytującego.
Skoro w Volvo tak Cię to uwiera to dlaczego np. nie robisz z tego zarzutu względem Audi które z VW ma zazwyczaj więcej wspólnego niż z Fordem? dlaczego nie zarzucisz Jaguarowi tego, że ma silnik PSA i wcześniej także miał wiele wspólnego z Fordem? nawet Aston Martin przez jakiś czas miał kluczyk jak do zwykłego Forda tyle, że szlachetniej wykończony.
Naprawdę nie wiem czemu aż tak się uwziąłeś na to Volvo.
barney napisał(a):Czimi, o czym ty mówisz? Volvo kiepsko się sprzedają? Jest to najlepiej sprzedająca się marka premium w Polsce, wyprzedzają Audi, BMW, Mercedesa, mogę nawet poszukać artykuł.
Niekonkurencyjna cena? To powiedz mi ile ma kosztować? 100tys.? 120?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO