Kupno zabytkowego auta bez dokumentow

05 Gru 2012, 18:40

Witam wszystkich nie wiem gdzie zamiescic ten temat. Mam do kupienia zabytkowe auto ktore stalo 20 lat bez uzytku i przez ten czas bylo zrobione czasowe wyrejestrowanie pojazdu ale gdzies te dok. sie zawieruszyly jest tylko jedna tablica rej. I tu moje pytanie jak wyglada w takim przypadku sprawa rejestracji takiego pojazdu i czy w ogole jest mozliwosc?
kamilszczak01

07 Gru 2012, 00:16

kamilszczak01 napisał(a):I tu moje pytanie jak wyglada w takim przypadku sprawa rejestracji takiego pojazdu i czy w ogole jest mozliwosc?

Zacznij od wizyty w WK gdzie autko jest zarejestrowane i dowiedz się czy jest mozliwość odzyskania dokumentów niezbędnych do jego ponownej rejestracji...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sty 2013, 23:33

byłeś w urzędzie, dowiedziałeś się czegoś?

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

25 Sty 2013, 20:37

nie wiem jak jest teraz bo dawno tego nie robiłem ale...
jeszcze kilka lat temu byłe taka procedura,
jak Pan Darek pisze wizyta w WK, jeśli nie ma możliwości sprawdzenia właściciela w WK, wizyta na policji w celu uzyskania potwierdzenia że auto nie jest kradzione, umowa kupna sprzedaży z orzeczeniem rzeczoznawcy i świstkiem z policji wizyta w WK celem zarejestrowania auta (konieczne wcześniejsze badanie techniczne, i orzeczenie rzeczoznawcy)
tak było jeszcze kilka lat temu mogło sie coś w tej kwestii zmienić, a jeśli auto było wyrejestrowane 20 lat temu to w WK może nie być nawet śladu po tym fakcie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Sty 2013, 20:57

kamilszczak01 napisał(a): jak wyglada w takim przypadku sprawa rejestracji takiego pojazdu i czy w ogole jest mozliwosc?

Patrz PORD Art 79 pkt4 ppkt2... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014