Kupował ktoś opony z tego sklepu internetowego??

28 Mar 2014, 16:30

Pytanie jak w temacie a oto nazwa i strona zarazem tego sklepu sklepopon.pl .
Chciałbym tam kupić opony i się zastanawiam czy to solidna firma.
Proszę o opinie.
A przy okazji co myślicie o oponach Dunlop SPORT BLURESPONSE 195/60 R15 88 H?? Bo takie mam zamiar kupić.
Pozdrawiam
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kwidzyn/Bydgoszcz/Czersk
Prawo jazdy: 18 11 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis T22
Silnik: D-4D 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

31 Mar 2014, 09:00

Kupuje tego typu rzeczy przez net - ale powiem Ci, że zwykle porównuje różne oferty na Skąpcu. Porównałem i Twoją ofertę - [link do oferty wygasł]. Średni koszt to około 250 zł/oponę - czyli tego tysiaka musisz szykować. A same Dunlopy uchodzą za całkiem przyzwoite ogumienie.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

31 Mar 2014, 12:48

To że 1000 zł muszę mieć to ja doskonale wiem i to jest dolna granica za dobre opony.
Teraz w padły mi w oko oponki Goodyear Efficientgrip Performan mają te same wartości na etykiecie jeszcze zastanawiam się nad Continental ECO 5.
Przemyślę sprawę bo ceny dużo nie odbiegają od siebie. Ja do tej pory kupowałem Continentala i nigdy się nie zawiodłem nawet na używanych.
A jak to jest w takim przypadku jakbym chciał wziąć na raty połowę kwoty np 500??
Jak to jest regulowane kiedy wpłacać tę część przy zakupie i jak to jest z rozłożeniem tych 500 zł np na 5 rat??
Są na Allegro i na sklepach internetowych dostępne obliczenia ale są one śmieszne, bo każdy wie, że te ściemy 0% później się okazuje, że spłacasz blisko 20%. A w tych obliczeniach właśnie wychodzi że za 500 zł to by mnie wyszło po ok 112 zł.
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Kwi 2014, 20:39

Hejka,

Ogólnie sklep opon jest znany więc nie powinno być problemów. Co do samych opon i Dunlop i Continental i Goodyear to są opony z najwyższej półki. Ja bym brał Dunlopki chyba:nota A i B także luksus
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

02 Kwi 2014, 11:58

Właśnie znalazłem Goodyear Efficientgrip Performan w moim rodzinnym mieście za 271 zł z montażem i w sobotę jadę na przekładkę :).

Pozdrawiam i dziękuje za opinie.
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Kwi 2014, 15:43

Nie ufałbym do końca takim portalom jak skąpiec czy ceneo bez uprzedniego sprawdzenia ceny. Często zdarza się, że w tych serwisach ceny są nieaktualne, albo sklepy nie istnieją, więc warto przejść na stronę konkretnego produktu i sprawdzić czy faktycznie jest oferowana w takiej cenie, jak w porównywarce cen. Natomiast co do samych opon to może popatrzysz za jakimiś dobrymi używkami?? Ponoć wcale nie muszą być gorsze od nówek.
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...
    Zmiany w przepisach
    Od dnia 5 grudnia 2020, w życie wchodzą zmiany w przepisach dotyczących kierowców i właścicieli samochodów. - Tablice rejestracyjne / miejsce na pieczątkę podczas OBT / Prawo Jazdy / rejestracja pojazdu.

28 Lip 2014, 10:23

Jeżeli chodzi o zakup opon w sklepie internetowym to nie ma się czego obawiać,akurat tym zajmujemy się na co dzień i chętnie doradzimy,mamy niezbędne doświadczenie w tej kwestii.
OponyImpolex
Początkujący

Silnik: 1.9 140KM
Typ: Hatchback

13 Sie 2014, 11:23

Zdarzyło mi się kilka razy zamówić opony przez internet. Jest tam najzwyczajniej w świecie taniej. Jak już to robię to tylko u autoryzowanych dostawców typu Moto Integrator. Fajną opcją jest tam również możliwość umówienia wizyty w warsztacie samochodowym.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

14 Sie 2014, 14:56

Teraz sklepy piszą już DOT i mają nowoczesne magazyny więc te główne sklepy dają dobre usługi ja nie miałem problemów nigdy z niczym a kupowałem dużo opon w Internecie i nie tylko opon bo cały sprzęt AGD i RTV - dużo taniej :D :D
slickrz
Aktywny

19 Sie 2014, 09:26

Zdarzyło mi się kilka razy zamówić opony przez internet. Jest tam najzwyczajniej w świecie taniej. Jak już to robię to tylko u autoryzowanych dostawców typu Moto Integrator. Fajną opcją jest tam również możliwość umówienia wizyty w warsztacie samochodowym.

Też od nich kupowałem opony Continental. Tyle tylko, że odebrałem je w punkcie w Puławach. Jeżdżę na nich już drugi sezon i rewelka.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

21 Sie 2014, 14:54

Ten sklep który wymieniłeś to jest chyba największy w kraju. Należy do Grupy Inter Cars i mają tam właściwie wszystko. Cenię ich sobie przede wszystkim za to, że zamówienie można złożyć telefonicznie 24h/dobę przez 7 dni w tygodniu.
zachary
Aktywny

21 Sie 2014, 20:05

W internetowym sklepie zawsze możesz zamówić 24h na dobę,chyba motointegrator nie jest największy bo są takie jak oponeo, opony tanio, który należy do delti cośtam niemieckiego i są jeszcze inne sklepy. Ale w necie się opłaca :)
slickrz
Aktywny

26 Sie 2014, 11:31

Zgadza się, ale nie każdy e-sklep ma infolinię czynną 24h/dobę przez 7 dni w tygodniu. A często jest tak, że o jakąś część np cenę itd trzeba zapytać nawet w dni wolne od pracy. W Motointegrator masz taką możliwość.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

26 Sie 2014, 13:08

No, ale większość ma czynne w soboty i nawet niedziele z tych większych sklepów więc nowości tutaj nie odkryłeś np. Oponeo każdy dzień, opony.com, chyba motoopony itd.
slickrz
Aktywny

29 Sie 2014, 10:56

slickrz napisał(a):Re: Kupował ktoś opony z tego sklepu internetowego??

Nieprzeczytany post» 26 Sie 2014, 13:08

No, ale większość ma czynne w soboty i nawet niedziele z tych większych sklepów więc nowości tutaj nie odkryłeś np. Oponeo każdy dzień, opony.com, chyba motoopony itd.

Ale tutaj chodzi o infolinię czynną 24h/dobę przez 7 dni w tygodniu przez którą można dowiedzieć się o statusie zamówienia, zamówić części, sprawdzić dostępność itd.

Poza tym Motointegrator posiada mocno rozbudowaną sieć punktów Inter Cars (właściwie w każdym mieście) w których można odebrać zamówione części czy opony.
zachary
Aktywny