Kupowanie Mercedesa 320 CDI kombi - rocznik 2001

09 Lip 2009, 19:17

Witam,
od jakiegoś czasu szukam Mercedesa dla siebie 320 CDI kombi rocznik 2001, bo na taki byłoby mnie stać (ok. 30 tys.) - a zawsze chciałem Mercedesa poużywać. Jednak z przykrością stwierdzam, że Panowie sprzedający w Polsce strasznie naciągają i kłamią na temat sprzedawanych przez siebie aut - jestem skazany na kupno w Polsce, bo nie mam gotówki (kredyt tylko). Ostatnio byłem oglądać auto lecz ma nierówne szczeliny na przedzie (między maską a blotnikami przednimi) i przeciemniony jeden reflektor. Sprzedawca trochę zdziwiony bagatelizuje sprawy... Poza tym wszystko niby ok.
Mam pytanie i prośbę - na jakie szczególy zwracać uwagę przy kupnie takiego auta, żeby nie wpakować się w tzw. "bite" auto?
I na co zwrócić uwagę, żeby nie wpakować się w auto z silnikiem pozostawiającym wiele do życzenia....
Kiedy mogę jadę do znajomego mechanika - już 2 razy auto odpuściłem, ale nie mogę go zabierać do innych miast.
pozdrowienia
fredor
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

10 Lip 2009, 23:48

fredor czytałem kiedyś ,że Mercedesa leciwego w b.dobrym stanie można kupić tylko w benzynie o dużej pojemnosci! Chcesz kupić 3.2 CDI?! z przebiegiem minimum 500 kkm?!Pierwsza awaria zeżre cię z butami i mnie przy okazji też! :wink: Wiesz jakie kosztowne są awarie aparatury wtryskowej?!Celuj jeśli już w silnik 2.9td lub 3 l Diesel wolnossący ale szukaj samochodu z silnikiem do ok 500 kkm i pamiętaj jeśli Meraś to tylko w automacie ale?!Wytrzymują te skrzynie ok.700 kkm!Ja kupiłbym benzynę i zagazowałbym .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siedmiomiejscowy Lexus RX
    Jak podaje japoński magazyn Mag-X, premiera wydłużonej wersji bestsellerowego crossovera Lexus RX z kabiną o trzech rzędach siedzeń ma nastąpić już na jesiennym Tokyo Motor Show, a do sprzedaży ruszy w styczniu 2018. Według ...