Mercedes 124

14 Lip 2009, 22:58

Witam chce kupic sobie mercedesa 124, czy prawda jest ze te starsze przed 1990 rokiem sa lepsze od tych po 90r. Slyszalem ze rdza je mniej zzera i sa mniej awaryjne.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

15 Lip 2009, 12:12

dawidbn napisał(a):Witam chce kupic sobie mercedesa 124, czy prawda jest ze te starsze przed 1990 rokiem sa lepsze od tych po 90r. Slyszalem ze rdza je mniej zzera i sa mniej awaryjne.
Witaj w gronie miłośników 124, osobiście też szukam 124 ale 3.0 diesel
,automat ,wersja z turbo -i powiem ci że łatwo niejest -ale szukam w ojczyżnie merca i mysle że się uda -a co do awryjności to niesłyszałem żeby wersje 93 były jakoś gorsze od 88
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

15 Lip 2009, 16:02

No ja tez albo 3.0 turbo diesel ale ciezko dostac i fundusze ograniczone albo jeszcze 2.2 lub 2.3 w gazie coupe, napalilem sie na coupe jak nie wiem. Podoba mi sie te auto i wiem z doswiadczenia ze jest malo awaryjne w porownaiu do innych.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...