Kupowanie oleju / fitrów przez neta na alledrogo

07 Paź 2021, 21:14

A tutaj taki bohomaz . Wystawiam złą opinię sprzedawcy i nie jest to reklama . Patrzcie . Mam fabianę pierwszą 1,4 mpi 68 kuni , AME . Zakładamy że chcę kupić oliwę i kpl fitrów . Aukcja [link do oferty na Allegro wygasł] Pomińmy kto to zrobił , jaki producent . Cena 135 zeta . Ale..... [link do oferty na Allegro wygasł] Tutaj 125 zeta i te same filtry i olej . Aby jeszcze było ciekawiej [link do oferty na Allegro wygasł] . Ble ....ble . Ceny zależne od czego ? Od mocy motoru / pojemności jak ten sam olej i filtry. Zadzwonię tam jutro i zapytam co ku....a chodzi
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

07 Paź 2021, 22:17

To bardzo często spotykane działania sprzedających. Już coś takiego nie raz widziałem. Piszę tu o innych sprzedawcach. Ostatnio sprawdzałem zestaw gąbek stożkowych do polerowania na wiertarkę i co? Taki sam komplet u jednego sprzedawcy miał chyba cztery różne ceny najtańszy 33zł, a najdroższy jakoś +10zł więcej. W tym przypadku jest tak samo, a może ktoś się skusi i kupi te droższe zestawy.

Jeszcze lepiej jest jak sprzedają po niskich cenach i jak trochę użytkowników kupi to podnoszą cenę ale popularność mają już wysoka więc niektórzy z automatu kupują.

Innym sposobem jest podniesienie ceny i później szybka obniżka. Jak obserwujesz dany przedmiot to dostajesz info ze sprzedawcą przecenił przedmiot o x%. Wchodzisz, a tam jest drożej niż było wcześniej :mrgreen:

Niestety robią straszne ostatnio kombinacje. Kiedyś tak nie było a na tym portalu kupuję od dawna.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Paź 2021, 04:48

Dla mnie ważniejsza od ceny jest pewność, że kupuję dobry towar. Dlatego oleje i filtry kupuję od sprawdzonego dostawcy.
Nie wiem jak jest teraz, bo dawno nie sprawdzałem, ale parę lat temu mój dostawca miał certyfikat Valvoline-sprzedaje oleje tylko tego producenta, ale filtry ma różne.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...