REKLAMA
Cześć!
Zarejestrowałem się na to forum aby poznać zdanie bardziej obytych w temacie niż ja. Jako, że na prawo jazdy zacząłem już wyczekiwać, postanowiłem, że rozejrzę się za jakimś samochodem dla 3 osobowej rodziny. Oczywiście są pewne uwarunkowania i wydaje mi się, że będą one przede wszystkim pomocne. Granica cenowa: do 14 tyś zł. Tak jak napisałem w temacie samochód będzie używany w celu dokonywania jakichś zakupów czy króciutkich wyjazdów do rodziny oraz przede wszystkim (główny cel) aby wyjechać sobie dwa razy w roku na wakacje ,,po Polsce")
+Typ nadwozia: Hatchback
+Liczba drzwi: pięć
+Skrzynia: manualna
+Rocznik: od 2003 wzwyż
+Paliwo: wyłącznie benzyna (boje się dieselów, za dużo opowieści, że jak zaniedbam to będzie to +słono kosztowało)
+Silnik: Jak najoszczędniejszy przy jednoczesnym zachowaniu kopa. Sądzę że między 1.4-1.6
+w miarę bezawaryjny
+tanie i łatwo dostępne części
+odnośnie wyposażenia: musowo klimatyzacja, elektryczne szyby i radio CD
+w miarę pojemny bagażnik. Czyli nie taki jak w Skodzie Fabia czy ,,Pandozaurze"
Jakie samochody brałem pod uwagę?
Rozglądając się za bryczkami brałem pod uwagę przede wszystkim: Hondę Civic VII (2003 r.) oraz Opla Astrę II (rocznik 2005-2006)
Ponadto zastanawiałem się nad Mazdą 323F (2003), Nissanem Almerą (2004) oraz Fiatem Grande Punto (2006).
Serdeczne dzięki za poświęcony czas i pozdrawiam!