REKLAMA
Witam Wszystkich, jestem na forum nowy więc wybaczcie mi jeśli napiszę coś po laicku..
Poszukuję samochodu, za najniższą możliwą cenę, który jednak będzie mało palił i będzie w miarę porządnie wykonanym. Najniższa cena to max 3000 złotych, małe spalanie jest konieczne, gdyż zdarza mi się pracować jako dostawca Pizzy i jakiś potwór żłopiący 15 l, będzie nieopłacalny ( bo jako dostawca teoretycznie płacę za wachę ze swojej kieszeni ), a porządne wykonanie samochodu byłoby wskazane gdyż planuję nim kilka razy pojechać nad morze gdzie chcę studiować. Fajnie by było gdyby samochód oferował jakieś bezpieczeństwo, bo nie chciałbym żeby drobna stłuczka w mieście skończyła się kalectwem - zatem tico odpada na starcie
Sam szukam od jakiegoś czasu po serwisach typu otomoto, i samochodem który wpasowuje się w moje wymagania wydaje mi się być Citroen ZX w nadwoziu hatchback ( nie ważne czy 3 czy 5 drzwiowy), gdyż jest w miarę duży i wydaje się gwarantować jakieś bezpieczeństwo. Myślałem także o Citroenie AX lub peugeocie 205, jednak te samochody są strasznie małe ( chociaż AX bardzo mało pali ) a w dalszej kolejności o jakimś Daewoo, escorcie Mk7 czy Astrą
Nie biorę pod uwagę poloneza mimo że pewnie nie jest zły - jednak pali od pierona, i bałbym się nim pojechać nad morze, bo mógłby już nie wrócić
a Co Wy o tym sądzicie ? Bardzo proszę o opinie i sugestie