Łącznik stabilizatora

05 Sty 2011, 11:44

Witam - wiem, że taki post już był, ale co pół roku muszę wymieniać łącznik stabilizatora, co najdziwniejsze - tylko z lewej strony??? :shock: - ten z prawej nie wykazuje jakiś usterek. Mechanik twierdził, że to się zdarza dość często na naszych drogach (Wrocław), ale ja robię średnio 13000 km rocznie, więc chyba nie tak dużo - i dziwi mnie to, że tylko lewy jest tak narażony na zniszczenie...? mi się zawsze wydawało, że częściej prawą stroną wpada się w dziurę - bliżej pobocza, ale mogę się mylić. Moje pytanie jest takie - jakiej firmy instalujecie łączniki i czy wytrzymują dłużej niż mój??? A może raz zaszaleć i wstawić orginał?? tylko czy on też nie padnie za szybko??? A może przyczyna tkwi gdzieś indziej?
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

07 Sty 2011, 15:41

No własnie.....
i powiem Ci że sam nie jesteś. Dokładnie mam to samo. Może i oryginał będzie lepszy ale...finanse...
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

07 Sty 2011, 17:45

A w ogóle, to może macie jakiegoś godnego polecenia mechanika we Wrocławiu, bo Ci do których jeżdżę, to mi się wydaje, że potrafią tylko usunąć skutki awarii, ą nie potrafią znaleźć przyczyny... co było by może droższe, ale w perspektywie czasu ... tańsze? :sad:
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

09 Sty 2011, 14:24

a ja musze wymieniac prawy łącznik ciagle i ciagle bo ciagle sie wybija
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

09 Sty 2011, 17:29

Zainwestowałem w orginały pzywiezione z Angli, wytrzymały 15000 km. Chyba nie warto
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

19 Sty 2011, 23:17

Freelander jednak dobre nawet kochane autko które pamięta że w roku mamy urodziny oraz imieniny
proponuje zamiast kwiatów na nasze rocznice zamawiać łączniki stabilizatorów
koszta podobne do wymyślnej wiązanki a na naszych drogach zamówione od rolsa też się rozlecą proponuję częściej a taniej wymiana prosta jak czort
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E12 T-Sport Compressor (2005–2007)
    W 2004 roku na rynek weszła, zaprojektowana całkowicie od nowa i po raz pierwszy w europejskim biurze Toyoty w Nicei, Corolla E12. W gamie pojawiła się także, najmocniejsza w historii cywilnych Corolli, wersja T-Sport Compressor. ...
    Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...

21 Sty 2011, 20:11

heh no takie autko niestety ze co chwile leca te laczniki
jak ci z jednej strony caly czas strzela to moze poszukaj cos na stabiulizatorze, moze ktoras obejma czy cos jest uszkodzona z lewej strony i dlatego ci wywala caly czas ten jeden
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec